Maja Volk već godinama se zalaže za zdrav način života, koji i sama vodi, a prelomni trenutak u njenom životu desio se kada se suočila sa najtežom bolešću.

Kada su rezultati počeli da se pogoršavaju, ona je potpuno promenila način ishrane i počela da jede samo sirovu hranu, a njeno zdravstveno stanje ubrzo se poboljšalo.

"Mogu da govorim o poziciji moje sirove ishrane koja je toliko raznovrsna da meni ništa ne fali. Jedem sve, i voće i povrće i masnoće, i ugljene hidrate i proteine... Alge su neverovatna hrana, klice... I sa sirovom hranom čovek može da se ugoji, ako se pretera sa orašastim plodovima, koji su puni masnoće", počela je svoju priču Maja Volk na TV "Kurir".

Poslednjih 14 godina Maja praktikuje ovakav način ishrane i od tada, kako tvrdi, nije imala zdravstvenih problema.

"Odahnula sam kada sam počela sa ovom ishranom. Nakon raka koji sam imala bila sam kost i koža, sa četrdeset kila manje. Bila sam uništena starica, kad sam prešla na ovu ishranu za tri nedelje sam se savršeno oporavila i evo četrnaest godina nisam imala ni kijavicu", otkrila je ona.

Maja Volk svojevremeno je ispričala i kakve promene na koži i u telu je primetila vrlo brzo nakon što je otpočela nov životni režim.

"Danas nemam ožiljke od operacija stare 40 i više godina, nemam mladeže, vratile su mi se kovrdže, svaki organ je regenerisan, nemam ni ožiljke na srcu koje sam imala godinama od koksaki virusa preležanog 1999. Moji organi danas imaju biološku starost od 35 godina. Zapamtite, nema neizlečivih bolesti, samo neizlečivih pacijenata. Sve zavisi od vas, u vama je moć, samo je pitanje odluke da li želite da živite blesavo kao do sada ili hoćete da se razvijate i idete dalje. Preuzimanje odgovornosti za bolest je ključno. Saznanje da je ona posledica loših navika, loših misli, gutanja i potiskivanja i gužvanja osećanja u sebi. Kad život izgubi smisao, krene bolest. Osmišljavanje života je ono što treba da prigrle sa strašću i voljom. Bez toga nema ni kreativnosti ni života", rekla je pre nekoliko godina spisateljica, koja je otkrila i neka pravila kojih se pridržava u svojoj ishrani:

"Važno je uvek jesti prvo voće, jer se ono najbrže vari, pa posle sat može da dođe salatni obrok, i tako naizmenično, svakih tri do četiri sata."

Još fotografija Maje Volk pogledajte u galeriji ispod.

Youtube/Printscreen/Maja Volk, Printscreen/ Insatgram Maja Volk Maja Volk

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna