Povlačenje Novaka Đokovića sa turnira "Rolan Garos" propraćeno je velikim žaljenjem njegovih obožavalaca, a pre svih, i srpske javnosti koja je očekivala da ga možda opet vidi na pobedničkom postolju u Parizu.

Međutim, jedan od najglasnijih je bio stranac - Džon Mekinro, koji je za Novakovu povredu na terenu prepunom šljake okrivio organizatore. On im je zamerio i što su meč Srbina zakazali za 22.30, ne razmišljajući o tome koliko bi mogao da potraje.

Zbog toga se Đoković našao u situaciji da legne u 7 ujuru, pa da se već dan i po kasnije vrati na teren. "Borio se opet pet setova, to je previše", besan je Amerikanac.

Danas jedan od najvećih obožavalaca srpskog tenisera, Mekinro se bio grdno iznervirao igrajući svojevremeno protiv jednog našeg igrača - Slobodana Bobe Živojinovića.

boba zivojinovic 2.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Visok skoro dva metra i težak oko 100kg, Boba je u naslovima nazvan "džin iz Jugoslavije", a mediji su poludeli za njim kad je izbacio Mekinroa sa Otvorenog prvenstva u Australiji 1985. godine. Bilo je to takmičenje za nagradu vrednu milion i po dolara.

Njihov meč je trajao puna tri sata, a Mekinro je više puta temperamentno reagovao. Kad je njegova rasprava sa sudijom dostigla vrhunac, tokom četvrtog seta, Boba je ležerno odšetao u hlad i seo da pojede sendvič i popije malo mineralne vode.

Potez je oduševio publiku kojoj je već bilo pomalo "dosta" Mekinroa i njegovih scena. Do kraja meča su mu već svi skandirali "Bobo, Bobo", a tadašnji svetski teniser broj 2 besno je vikao Bobi: "Platićeš mi, je l me čuješ?"

dzon mekinro 0290414056-min.jpg
Profimedia 

Mekinro, koji je tri puta osvojio Vimbldon i bio šampion američkog otvorenog prvenstva, otišao je poražen sa terena i nije čak ni pružio ruku Živojinoviću.

Boba nije hteo da ga "ofira" pred medijima. Kad su ga pitali šta mu je Džon dovikivao, Živojinović je džentlmenski odgovorio: "Siguran sam da nije mislio ništa loše. On je stvarno dobar momak i dobar igrač."

Pročitajte i kako je Boba reagovao kad je, decenijama kasnije, došlo do požara u kojem je stradala njegova ogromna imovina, a u galeriji pogledajte slike sa svadbe njegovog sina prvenca Filipa i Aleksandre Prijović.

LepaiSrecna Cela Srbija prati venčanje Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića, a ovo su prve slike mladenaca!

 BONUS VIDEO:

Haos oko Novaka Đoković Kurir

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.