Televizijska serija "Bolji život" obeležila osamdesete i početak devedesetih godina u Srbiji. Bila je izuzetno popularna, a i danas se reprizira zbog interesantne priče i talentovane glumačke ekipe. Malo ko zna da neki od glumaca nisu bili prvobitno planirani za te uloge. 

Sašinu mlađu sestru Violetu Viki Popadić trebalo je da igra pokojna Ena Begović. Međutim, prelepa glumica je u tom periodu više bila okrenuta pozorištu, pa je odbila ulogu u seriji. Umesto nje, kao Viki se proslavila Lidija Vukićević i o toj ulozi i danas često govori.

lidija vukicevic 2-min.jpg
ATA / Antonio Ahel Lidija Vukićević

"Ta uloga mi je obeležila karijeru. Fino sam i zarađivala, pa sam od honorara iz serije napravila kuću na Dunavu. Čula sam da je ta uloga pisana za Enu Begović, ali teško mi je da poverujem da je jedna hrvatska glumica mogla da odigra devojku iz prave srpske porodice", iskreno je iznela Lidija jednom prilikom za "Informer".

Devojku Saše Popadića, koga igra Boris Komnenić, trebalo je da glumi Dara Džokić. U tom periodu je imala dosta obaveza, pa je odbila poziv, i kako je izjavila, ne kaje se zbog te odluke. Umesto nje, ulogu je dobila Ljljana Blagojević i maestralno je iznela.

dara dzokic.jpg
Antonio Ahel/ATAImages Dara Džokić

Tu nije kraj, čak ni Nina Andrejević nije bila priamrno planirana za ovu seriju. Uloga fatalne pevačice je najpre bila ponuđena Lepoj Breni, ali je glumica u to vreme snimala filmove "Hajde da se volimo" i "Tesnu kožu", pa je odbila ovu ponudu. Snežana Savić je bila sledeća opcija, a mnogi misle da je u seriju unela posebnu energiju. 

lepa brena nekad-min.jpg
Youtube / Lepa Brena Lepa Brena

Pogledajte i za kojim turskim glumcem Srpkinje lude, a poreklom je sa Balkana.

BONUS VIDEO:

Inserti iz filmova i serija, Komemoracija Žarko Laušević MONDO

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.