Emili Goldberg, poznata kao bivša devojka preminulog di-džeja Avičija, borila se sa hrabro sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Ipak, uprkos svim naporima, nije uspela da dobije bitku sa plućnom embolijom. Taj problem nastaje kada dođe do začepljenja jedne ili više grana plućnih arterija trombom. Liči na brojne druge bolesti grudnog koša i često ima fatalan ishod. Nažalost, i ovoj talentovanoj devojci je plućna embolija oduzela život.

Emili je umrla 3. aprila u Kaliforniji. Roditelji su je opisali kao vrlo energičnu osobu, koja je doživela brojne avanture, iako iako je živela kratko. Volela je muziku, čak ju je i sama stvarala. Uživala je i u pisanju, a ostvarila je i nekoliko uloga u filmovima. Na svom Instagram profilu često je kačila fotografije svojih avantura i kreativnih ostvarenja. Ipak, jedna objava je prikupila posebnu pažnju pratilaca. Emili je podelila fotografiju iz bolnice i naglasila da je uspela da pobedi rak. Upravo na ovoj fotografiji su brojni pratioci ostavili komentare u kojima izjavljuju saučešće porodici preminule devojke.

Emili je javnosti postala posebno zanimljiva kada je uplovila u vezu sa Avičijem, švedskom zvezdom iz sveta muzike, koji je pre 6 godina počinio samoubistvo. Godinama se borio sa depresijom, dok je svima izgledalo da je sve u redu i da živi dečački san. Aviči je imao samo 28 godina kada je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Omanu. U prvi mah nije se znao uzrok smrti, a kasnije se ispostavilo da je izvršio samoubistvo kada je povredio sebe razbijenom flašom vina. Aviči je sa 22 izbacio debitanstski singl "Levels" koji ga je ekspresno proslavio. Album "True" koji je usledio, samo je potvrdio njegov status zvezde. Postao je bogat i slavan, ali to ga nije ispunjavalo. Novac mu nije toliko značio i zato ga je često donirao, što je smatrao najrazumnijim i najispravnijim potezom.

Emili je u jednoj objavi istakla koliko joj je Aviči značio. "Bio je moj najbolji prijatelj i moja srodna duša", napisala je tada. Komentari koji se nastavljaju na ovaj post su zaista potresni. "Sada ste zajedno", napisao je neko od obožavalaca.

 Pogledajte i zašto je preminuo Kenet Mičel.

BONUS VIDEO:

OVO JE UŽASNA TRAGEDIJA: Nensi Pelosi na vest o smrti Alekseja Navaljnog Reuters

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.