Nakon što je ovogodišnja Evrovizija završena, utisci se još nisu slegli, a uobičajeno je i da se prisetimo naših izvođača koji su postigli velike uspehe na ovom takmičenju. Marija Šerifović je 2008. godine pobedila, a 4 godine ranije nastupao je Željko Joksimović sa pesmom "Lane moje". Osvojio je srca publike, ali pobeda mu je izmakla. Na prvom mestu se našla Ukrajinka Ruslana, a Željko je bio odmah iza nje.

O tome je jednom prilikom govorio producent i menadžer Saša Mirković i otkrio dugo čuvanu tajnu o tome zašto Joksimović nije osvojio prvo mesto:

"Nije tajna da sam 2004. godine bio sa Joksimovićem u Istanbulu što on ističe često. Željko nije osvojio Evrosong samo iz jednog razloga, zato što je dozvolio da dođe sa Ruslanom u pratnji na naše završno veče. Samo iz tog razloga, to su ta dva poena koja smo izgubili. Mi smo napravili feštu u Istanbulu, doveli smo i trubače iz Vranja, bili smo najveći favoriti pored Ruslane. Tu se mešala i politika. Zamolio sam Željka da ne dovodi nikoga od Ukrajinaca, tu je on napravio grešku. Da nije to uradio, uzeli bismo pobedu", ispričao je Mirković gostujući u emisiji "Sceniranje" na Kurir televiziji.

Dodao je i da nije bilo podrške od strane RTS-a i da su imali osećaj da su se vratili u "beznađe" kada su stigli u Srbiju. Ipak, bez obzira na ishod, "Lane" je ostalo posebno drago srpskoj publici i sluša se čak i danas, nakon toliko godina.

Pogledajte i kako je sprska vila oduševila na Evroviziji.

BONUS VIDEO:

Anketa - Evrovizija finale MONDO

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.