Mladu plavokosu Kanađanku Doroti Straten su na početku karijere nazivali "nova Merilin Monro", ali umesto da počne da snima zabavne filmove, njen život se završio kao u pravom hororu.

Priča počinje u Vankuveru, gde ju je kao tinejdžerku primetio Pol Snajder, fotograf koji je žudeo da napravi karijeru. Uspeo je da nagovori Doroti da mu pozira naga i slike poslao vlasniku "Plejboja" Hjuu Hefneru. Preko noći, zgodna plavuša je dobila poziv da dođe u Los Anđeles i završila na stranicama čuvenog muškog magazina.

Hefner je odlučio da maksimalno podstakne njenu karijeru, davala je intervjue po televizijama, izabrana za Plejbojevo lice meseca, a onda se i udala za Snajdera koji joj je bio i agent.

doroti straton-min.jpg
Youtube / ABC News 

Kada je srela Pitera Bogdanoviča, čuvenog reditelja srpskog porekla, ljubav je planula na prvi pogled. Odmah joj je ponudio ulogu u sledećem filmu, Doroti je napustila muža i prešla da živi kod Pitera. Međutim, Pol je bio očajan i uspeo je da namami Doroti na navodni razgovor o razvodu.

doroti straton 3-min.jpg
Youtube / ABC News 

Kad je Doroti stigla u njegovu kuću, napao ju je, silovao, a onda joj pucao u glavu. Na kraju je presudio i sam sebi.

Prema priči očevidaca scene koja je zatečena u kući, sve je ličilo na pravi horor film. Na ulazu je ostala Dorotina tašna, sa više od (tada velikih) 1.000 dolara u kešu koje je planirala da da mužu kao poravnjanje za razvod. U Snajderovoj spavaćoj sobi, na krevetu, nađena su dva tela bez odeće, a krvi je bilo ne samo po čaršavima već i po zavesama.

Ujutru je jedan privatni detektiv javio Hefneru da je Doroti Straten ubijena. Vlasnik "Plejboja" je pozvao Bogdanoviča, a ovaj se srušio na pod kad je čuo vest. Bio je u šoku kad je došla hitna pomoć i dala mu sedative.

doroti straton 5-min.jpg
Youtube / ABC News 

"Vrištao sam, sklupčan u loptu na podu", piše Bogdanovič godinama kasnije. U kući mu je tada bila i Dorotina mlađa sestra Luiz, koja im je bila došla u goste. Bilo joj je tek 12 godina. Piter je morao da joj kaže kakva je strahotna sudbina snašla njihovu Doroti. Devojčicu je vratio u Kanadu.

Međutim, uskoro je pozvao majku pokojne Doroti i njenu sestru Luiz da dođu kod njega u Ameriku. Obasuo ih je poklonima, plaćao račune, baš kao što je radio za svoju tragično stradalu ljubav.

doroti straton 2-min.jpg
Youtube / ABC News 

One su povremeno boravile u Kanadi, a povremeno u Americi, išle sa Piterom na letovanja, a kako su godine prolazile, odnos između njega i Luiz se razvijao u novom pravcu. Godine 1987. ona je zaigrala u Bogdanovičevom filmu "Ilegalno tvoja".

piter bogdanovic luiz straten 0203650864-min.jpg
Profimedia 

Venčanje Pitera i Luiz je šokirao njihove najbliže. Njemu je bilo 48 godina, a njoj tek 20. Majka je bila očajna, ali njih dvoje su ostvarili neku posebnu konekciju. Ostali su u braku 12 godina. O tragičnoj sudbini Doris Straten Piter je napisao knjigu "Ubistvo jednoroga". Pročitajte i kako je nastradala lepa glumica Nara Rivera.

BONUS VIDEO:

Suzana Mančić - Plejboj MONDO/Stefan Stojanović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.