Šeron Tejt bila je jedna od najlepših glumica Holivuda. Mlada i talentovana, brzo je osvojila publiku, ali i srce reditelja Romana Polanskog.

Na setu njegovog filma "Bal vampira" Polanski se zaljubio u glumicu, a venčali su se 1968. godine.

Par je očekivao prinovu pa su se uselili u vilu u visinama Benedikt kanjona. Jedne večeri, dok je Roman bio na službenom putu, Šeron je pozvala prijatelje da joj prave društvo u njenom novom domu.

Taj 8. avgust 1969. godine ostao je zabeležen kao jedan od najcrnjih dana u Americi.

Supruga Romana Polanskog ubijena trudna
Profimedia 

Članovi kulta "Porodica" Čarlsa Mensona, po njegovoj naredbi, odlučili da usmrte sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog. Šeron i troje njenih bliskih prijatelja ubijeni su noževima, a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim telima, kako su tada pisali mediji. Sledeće jutro je služavka pronašla tela i obavestila policiju.

"Kada smo stigli u rezidenciju Šeron Tejt svetla ispred kuće bila su uključena, a i put je bio osvetljen. Teks je imao makaze i presekao je telefonske žice. Naišla su neka kola, pa smo se sagli. Teks je iskočio i opalio četiri puta iz pištolja. Rekao mi je da uzmem novčanik od klinca koga je ubio. Ušla sam u kola. Tamo je ležao mladić, iako nisam videla krv, znala sam da više nije živ",  ispričala je jedna od sledbenica Čarlsa Mensona.

Reditelj je zbog smrti voljene žene bio potpuno slomljen, kući se vratio uplakan i ljut na sudbinu.

 "Ovakvo biće neću sresti nikada više. A to vreme provedeno sa njom su jedini momenti mog života u kome sam bio istinski srećan. Volela me je i ja sam nju. Bila je anđeo", izjavio je skrhani Roman.

Čarls Menson je uhapšen u oktobru 1969. godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju. Preminuo je od posledica srčanog udara 19. novembra 2017. u 84. godini.

Nakon ove tragedije život Romana Polanskog nije bio isti. Nastavio je da snima uspešne i nagrađivane filmove s velikim zvezdama poput Džodi Foster, Kejt Vinslet, Pirsom Brosnanom, a u autobiografiji otkrio je da svaki dan pati jer te večeri nije bio s njima nego na setu, kao i da su godine koje je proveo sa Šeron najbolje u njegovom životu.

Krajem osamdesetih godina oženio se francuskom glumicom Emanuel Senje.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

"PEVAČICA ZBOG TRAGEDIJA OTKAZALA SVADBU I NALJUTILA MLADENCE!" Vanja Mijatović sada otvorila dušu i otkrila šta se tačno desilo Kurir televizija