Britani Marfi je umrla u svom domu u Holivudu u 33. godini, a pet meseci kasnije, njen muž Sajmon Mondžek je nađen mrtav u istoj kući. Od te 2009. godine još nije rešena misterija smrti lepe glumice, a luksuznu vilu u kojoj se sve odigralo prate tajanstvene priče.

Britani je već počela da gradi lepu karijeru kad je srela slatkorečivog Britanca Sajmona koji se radio kao scenarista. Kako je smišljao filmske zaplete, tako je sipao i laži o sebi. "Ne mogu da vam opišem koliko je bio ubedljiv taj čovek", opisuje ga reditelj Alison Barnet.

"Kad sam ga upoznao na jednoj večeri, predstavio mi se kao scenarista milijarder i kazao da je njegov deda osnovao `Britiš Stil`. Pričao mi je kako se nekad zabavljao sa Madonom. Opisao je i kako se izlečio od raka na mozgu pomoću ajkuline hrskavice. A onda sam saznao da je svaka reč koju je izustio bila laž."

britni marfi 0136762074-min.jpg
Profimedia 

Međutim, Britani je nasela na mnoge njegove laži. "Bila je kao hipnotisana", ispričala je jedna njena koleginica u dokumentarcu o glumici. "Mi smo videli da joj on ispumpava novac. Kontrolisao joj je telefon, mejlove. Potrošio je oko tri miliona dolara njenih para za tri godine."

Britani je počela da se menja sve više i više. Gubila je na težini, ofarbala se u plavo ne bi li počela da dobija više uloga. Međutim, ono što je zamišljeno kao glamurozna transformacija, počelo je da otkriva dublji problem. 

britni marfi 0094127105-min.jpg
Profimedia 

"Čim sam je videla na slikama kako je izgladnela, znala sam da Sajmon ima veze s tim", kaže Elizabet Regsdejl, njegova bivša verenica. "I mene je terao da smršam. Sajmon voli anoreksične žene."

Tog 20. decembra 2009. godine, Britani je kolabirala u kupatilu. Majka Šeron, koja je živela s njima, pozvala je hitnu pomoć rekavši da joj je ćerka bolesna od gripa. Glumicu su prevezli u bolnicu gde je i preminula. Konstatovano je da smrt usledila kao posledica nelečene upale pluća kombinovane s anemijom, uz toksično dejstvo lekova (što prepisanih što kupljenih u apoteci) kao što su analgetici i medikamenti za prehladu. U telu nisu nađeni narkotici.

britni marfi 0043566496-min.jpg
Profimedia 

Bilo je spekulacija kako je uzrok zdravstvenih problema buđ u kući, naročito kad je Sajmonova majkaLinda rekla kako joj se sin žalio na to. Međutim, istražni organi nisu ništa našli. "Imao je i halucinacije da mu nešto gmiže po koži", ispričala je majka u dokumentarcu.

I Britani se žalila da nešto nije u redu sa kućom na drumu Rajzing Glen koju je svojevremeno kupila od Britni Spirs. "Mnogo puta mi je tražila da ne idemo kući nego da spavamo u hotelu", pričao je glumičin muž posle njene smrti. I Britni nije našla sreću u njoj. "Poslala sam joj jednog reiki majstora, ali Britni je tvrdila kako su je od onda pohodili zli duhovi. I na kraju je otišla odavde", posvedočila je jedna Britnina prijateljica.

britni marfi 0220457355-min.jpg
Profimedia 

Šest meseci kasnije, preminuo je i Sajmon. Našli su ga bez svesti na travnjaku pred kućom, a kao uzrok smrti su navedeni akutna upala pluća i teška anemija. Pročitajte i kakvu je tragičnu bolest dobio slavni glumac Robin Vilijams koji je izvršio samoubistvo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

SAMOUBISTVO MOŽE DA SE PREVENIRA! Stručnjaci skreću pažnju: Netačno je da o tome ne treba otvoreno pričati, ako se uoče sumnje! Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J.G.