Donatela Versaće, poznata modna kreatorka, danas proslavlja 69. rođendan i iza sebe ima bogatu karijeru. Postigla je značajne uspehe u svetu mode, pored svih privatnih problema sa kojima se borila.

Rođena je 1955. kao najmlađa od četvoro dece. Njena majka je bila krojačica, zbog čega se možda i javila ljubav prema modi kod Donatele i kod njenog starijeg brata Đanija. Donatela je još od malena volela da pravi sopstvene kreacije i eksperimentiše sa stilovima. Mnogi pamte da je volela da farba kosu u neobične boje i to bojicama ili olovkama za oči.

Prema izvorima, bila je veoma vezana za brata, pa ju je njegovo ubistvo 1997. godine dosta pogodilo. Ubijen je u Majami Biču, dok se vraćao iz kupovine. Tada je došla na njegovo mesto, odnosno postala je direktor prepoznatljivog porodičnog bredna zvučnog imena.

Ipak, nije sve teklo glatko. Donatela se nakon tragedije predala drogi i bila navučena na kokain. Navodno joj je Elton Džon pomogao na putu ka odvikavanju, tako što je pozvao kliniku dok su bili na jednoj privatnoj proslavi i organizovao Donateli boravak u toj ustanovi. Donatela je pristala na lečenje i uspela da se izbori sa ovim porokom.

Donatela Versaće iz braka sa glumcem Polom Bekom ima dvoje dece: ćerku Alegru i sina Danijela. Brak je potrajao od 1983. do 2000. godine. Nakon razvoda, udala se za Manuela Dalorija, 2004. godine i taj brak je potrajao oko godinu dana.

Danas je posvećena karijeri i nastavlja da čini čuda u svetu mode.

Pogledajte i zašto je Đanijev brat Santo spalio slike dece sa njim.

BONUS VIDEO:

DONATELA VERSAĆE JE MOJA DRUGA MAJKA! Karleuša stajlingom napravila HAOS na mrežama, a imala je i pitanje za čuvenu dizajnerku! Instagram

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.