"Svakog petka uveče, bežao sam iz Milana u Moltrasio i tamo se zatvarao u tugu i tišinu. Spavao sam u Đanijevom krevetu, sam", piše Santo Versaće, brat slavnog kreatora koji je ubijen na pragu svoje kuće u Majamiju.

Đani Versaće je stradao od pucnja serijskog ubice Endrua Kunanana za kojim je policija već pre toga tragala.

Tako je okončana neverovatna modna biografija čoveka koji je, sa Đorđom Armanijem, pretvorio Milano u prestonicu italijanske pa i evropske mode.

Đani Versaće je firmu otvorio na nagovor i uz podršku svog brata Santa, a u posao je ušla i njihova sestra Donatela koja donela još bolji publicitet.

djani versace donatela versace 0220733858.jpg
Profimedia 

"Baš kad mi je govorio da tek počinje, da je pred nama 25 godina novih uspeha, Đani je ubijen", kaže Santo u svojoj knjizi.

Brata je ispratio na poslednji počinak iz Milanske katedrale, a onda se "zakopao" u tuzi i tišini. "I slike dece sam stavio kraj njega u krematorijum", priznaje Santo. "Ni sam ne znam zašto sam to učinio.

santo versace djani 0015975765-min.jpg
Profimedia 

Santov ogroman bol je uspela da zaleči tek Frančeska De Stefano. On se razveo od prve žene 2004. godine, a tri godine kasnije je "slučaj" hteo da upozna zgodnu advokaticu mlađu od njega četvrt veka. I ona je poreklom iz Kalabrije, a njena baka je bila mušterija u krojačkom salonu mame Versaće!

santo versace 0730447032-min.jpg
Profimedia 

Sklopili su brak 2014. godine, ali su se tek šest godina kasnije odlučili na venčanje u crkvi. "Ona me je vratila ljubavi i veri", kaže danas Santo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna