U razgovoru o tragediji u školi "Vladislav Ribnikar", Marko Kon i njegova žena Milica su otkrili da je i njihova ćerka doživela vršnjačko nasilje i to u školi "Drinka Pavlović". Obe ove škole su bile "na dobrom glasu", a za "Drinku" su se - kako je objasnila Milica - odlučili i zato što je najbliža njihovom mestu stanovanja.

Sa samo sedam godina, njihova ćerka je bila žrtva napada dvojice dečaka. O tome su Marko i Milica govorili u emisiji "AmiG šou".

"Ne verujem da smo došli do toga da pričamo stvarima koje su gotovo nezamislive. Nemam reči, ne znam šta da kažem. Osećam se poraženo i nemoćno", kazao je Kon. Njegova supruga je opisala i detalje.

"Naša ćerka je prvi razred i tek sada posle ove tragedije su isplivala sva vršnjačka nasilja. Ne znate kako se bavi škola time, o kojoj normali pričamo?! Sedam godina, naša ćerka, jedan je drži, drugi je udara pesnicama. To se dešava ne samo njoj, već svima", rekla je Milica.

milica kon 2.jpg
Instagram / milicakon 

"U državnoj školi oni kažu: 'Zakon je takav'. Nama su ruke vezane. Ja sam po struci pravnik, ali nisam kompetentna u toj grani prava. Nastavnice otvaraju bolovanja i beže! One nemaju autoritet. Imamo dete koje dolazi s nožem u školu i to se zna već dugo, a ne može mu niko ništa jer mu je otac advokat", tvrdi voditeljka.

Milicu je podržala i voditeljka Ana Mihajlovski i napisala da i njen sin, koji ide u isto odeljenje, takođe trpi nasilje.

ana mihajlovski 2-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Ova priča je, nažalost, tačna. Nisam želela da pričam o svojoj deci i našim iskustvima, ali i moj sin ide u isto odeljenje i on je našamaran u prva dva meseca prvog razreda od strane dva dečaka, a osim razgovora, škola zaista nema mehanizme. Inače mi je dete dobilo diplomu za najboljeg druga u razredu, nije 'zaslužio' šamaranja.

Mi nemamo adekvatne mehanizme za rešavanje nasilja u školama i profesorima jesu vezane ruke. Mi što vrištimo danas više od svih, verujte mi, vrištimo zato što se osećamo ugroženo već predugo", podelila je Ana svoju priču.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna