Voditeljka Milica Kon pre dve večeri u emisiji "Amidži šou" ispričala je da njena sedmogodišnja ćerka trpi nasilje u školi, nakon čega su se mnoge javne ličnosti oglasile i otkrile da i njihovi naslednici preživljavaju isto. 

Među njima je i voditeljka Ana Mihajlovski, koja je na društvenim mrežama podržala Milicu i napisala da i njen sin, koji ide u isto odeljenje, takođe trpi nasilje. 

veselo_devojacko_vece_23122021_0033 (1).jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Ova priča je nažalost tačna. Nisam želela da pričam o svojoj deci i našim iskustvima, ali i moj sin ide u isto odeljenje i on je našamaran u prva dva meseca prvog razreda od strane dva dečaka, a osim razgovora, škola zaista nema mehanizme. Inače mi je dete dobilo diplomu za najboljeg druga u razredu, nije 'zaslužio' šamaranja. Mi nemamo adekvatne mehanizme za rešavanje nasilja u školama i profesorima jesu vezane ruke. Mi što vrištimo danas više od svih, verujte mi, vrištimo zato što se osećamo ugroženo već predugo", podelila je Ana svoju priču.

Ana Mihajlovski majka je troje dece, najstariju naslednicu dobila je u prvom braku sa Goranom Stamenkovićem, dok je sa drugim suprugom Mirkom Grubinom dobila još jednu ćerku i sina. 

Ana Mihajlovski odrasla na Hipodromu
Instagram / ana_mihajlovski_ 

Nakon masakra koji se 3. maja 2023. dogodio u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je učenik sedmog razreda K.K. pištoljem ubio osam đaka i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu istorije, Ana je istakla da je veoma zabrinuta.

"Ja moram da se uključim, iako je najbolje ćutati u ovim momentima, ja moram da kažem nešto. Toliko mi je žao svakoga ko je imao ikakve veze sa ovom tragedijom. Mi govorimo o deci, ja imam dete od 14 godina, to je mozak star 14 godina, koji je došao do ovakvog pucanja. Ne zaboravite to dok tražite imena i pravdu. To nije pravda, to je horor. Krivi smo svi. Zar ima dalje? Sutra mi roditelji treba da pošaljemo našu decu u školu i da se tresemo, jer ko zna koliko ovakvih tempiranih bombi postoji. Treba da ih šaljem u školu znajući da će ih `bulingovati`, a da škola ne da nema mehanizme da ih zaštiti, nego jedino što radi jeste pranje od odgovornosti", poručila je tada voditeljka. 

Tekst: Lepa&Srećna