Ćerka voditeljke Milice Kon i muzičara Marka Kona pohađa prvi razred osnovne škole, a kako su sada podelili sa javnošću, njihova naslednica bila je žrtva vršnjačkog nasilja.

Nakon masakra koji se 3. maja 2023. godine dogodio u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, roditelji su u velikom strahu, a o tome je sinoć govorio i bračni par Kon.

"Šta je normala?! Naša ćerka je prvi razred i tek sada posle ove tragedije su isplivala sva vršnjačka nasilja. Ne znate kako se bavi škola time, o kojoj normali pričamo?! Sedam godina, naša ćerka, jedan je drži, drugi je udara pesnicama. To se ne dešava ne samo njoj, nego svima", rekla je na ivici suza Milica sinoć u emisiji "Amidži šou".

milica-kon.jpg
Instagram/MilicaKon/Screenshoot 

"U državnoj školi oni kažu: 'Zakon je takav'. Nama su ruke vezane. Ja sam po struci pravnik, ali nisam kompetentna u toj grani prava. Nastavnice otvaraju bolovanja i beže! One nemaju autoritet. Imamo dete koje dolazi s nožem u školu i to se zna već dugo, a ne može mu niko ništa jer mu je otac advokat", tvrdi voditeljka.

Samo dan nakon stravične tragedije u školi na Vračaru dogodio se još jedan masakr na teritoriji Mladenovca. U školi "Vladislav Ribnikar" nastradalo je osam đaka i radnik obezbeđenja, dok je šestoro učenika i nastavnica istorije povređeno, a u masakru u Mladenovcu ubijeno je osam i ranjeno 14 ljudi.

milica kon o borbi sa rakom
Youtube/Printscreen/K1 Televizija 

Posle ovih nezapamćenih zločina mnogo se priča o negativnom uticaju društvenih mreža, a brojne javne ličnosti potpisale su peticiju za ukidanje TikToka. Jedna od prvih koja je i obrisala svoj nalog na ovoj društvenoj mreži bila je pevačica Slavica Ćukteraš. I na ovu temu sinoć je govorila Milica.

"Aktivna sam na Instagramu, kao i na TikToku. Kad je u pitanju neka redakcija, ona ima urednike, a društvene mreže nemaju to. Algoritam je ono što najčešće gledamo, pa sličan sadržaj ponudi sama društvena mreža. Neki se čude jer im to na telefonu izlazi, a to je zapravo ono što i sami traže i 'trigeruju'. Potrebno je da roditelji kontrolišu ono što deca gledaju, pojavile su se aplikacije koje to i pružaju. Na početku sam i sama prezirala TikTok, jer sam ga napravila zbog svoje dece, a sav sadržaj koji ja na njemu pratim je zabavan, malo higijeničarski", rekla je voditeljka.

Tekst: Lepa&Srećna