Oko Salme Hajek se stalno diže "prašina", nekad zbog novih filmova, drugi put zbog muža milijardera, a u poslednje vreme najviše zbog toga što izgleda - sve mlađe.

I dok se svi pitaju da li se zgodna Meksikanka odlučila za botoks, ona kaže da je tajna u njenoj prirodnoj kozmetici. Pored toga što zarađuje milione kao glumica, a muž joj je vlasnik modnog giganta u čijem su sastavu Guči, Botega Veneta, Balensijaga i slični brendovi, Salma ima novi biznis.

Njena kolekcija preparata za negu kože i kose inspirisana je sredstvima koje je, kako kaže, koristila njena baka.

"Ja ne koristim botoks, ne radim piling, nemam filere. Ali zato koristim ekstrakt biljke mimoze tenuiflore koji se u Meksiku koristi za lečenje opekotina", objasnila je Salma.

salma hajek 0762336246-min.jpg
Profimedia 

U medicinskim analima je zabeleženo da je nakon velike ekplozije gasa u Meksiko Sitiju, Crveni krst koristio prah kore ove biljke za lečenje opekotina kod 5.000 ljudi. Salma kaže da kreme koje je imaju među sastojcima moćno deluju na akne, umiruju ih i čak ublažavaju crvenilo.

Smatra se da najjači efekat imaju tanini i saponini koji se mogu naći u kori ove mimoze koja raste kao žbun u Meksiku i Brazilu. Kad kaže da "ove biljke ima svuda", Salma ipak misli na svoj rodni kraj.

mimoza tenuiflora 0010892085-min.jpg
Profimedia 

Nije ovo prvi put da se slavne dame povezuju sa nekim "prirodnim botoksom". Tako se priča da Kejt Midlton koristi spilantol, dok se žena većina ipak zadovoljava dobrom negom i brigom o zdravlju.

Tekst: Lepa&Srećna