Kejt Midlton je svakog dana pred očima javnosti, a njeno oblačenje, šminka i frizura se analiziraju do najsitnijih detalja. Estetičari smatraju da je pristalica "bebi botoksa", što znači da je "bockaju" botulinom u vrlo malim količinama.

Međutim, na kozmetičkom stočiću lepe Kejt je još jedno tajno oružje. U pitanju je prirodni sastojak koji se koristi u kremama i izaziva fejs lifting efekat. U pitanju je spilantol, ekstrakt koji se dobija iz biljke Acmella Oleracea, a u tradicionalnoj medicini se najčešće koristio protiv zubobolje.

Spilantol deluje kao neka vrsta "lokalnog anestetika" i momentalno opušta lice, tako da se bore ublažavaju. Tokom narednih sat vremena, on izaziva i blago zatezanje kože, tako da lice izgleda blistavo i prirodno podmlađeno.

kejt midlton 0746511180-min.jpg
Profimedia 

Efekat traje tokom čitavog dana, a ako se preparati sa spilantolom redovno upotrebljavaju, koža dobija mekši izgled i poseban sjaj.

Veoma često se u kremama sa spilantolom kombinuju i drugi sastojci za negu, poput hijaluronske kiseline i nijacinamida. Prema rečima kozmetičkih stručnjaka, on pomaže da ti elementi prodru još dublje u kožu. Takođe, spilantol deluje antiupalno, može da pomogne i kod atopijskog dermatitisa.

Svi se slažu da Kejt izgleda vrlo mladoliko, a navodno preparate za negu sa spilantolom koriste i Dženifer Lopez i Mišel Obama.

Tekst: Lepa&Srećna