Britanska kraljevska porodica prolazi kroz velike promene nakon smrti kraljice Elizabete Druge. Princ Čarls je postao kralj, a Kamili Boulz Parker je - po Elizabetinoj želji - pripala titula kraljice supruge. Kejt Midlton je sada princeza od Velsa, poput Lejdi Di od čije smrti ovu titulu nije imao niko.

Kako su sve oči uprte u nju, a i nju čeka kraljevski tron, jer ga nasleđuje njen muž princ Vilijam,odeća lepe Kejt počinje da se menja. Žene širom sveta će biti vrlo nesrećne zbog promena koje se najavljuju, jer vole njen stil i kradu ideje za elegantni dres kod.

Manji broj poklonika mode umeo je i da kritikuje Kejt zbog nekih "dosadnih" i "konzervativnih" kombinacija. Manje je poznato da je princeza lično tražila da joj se neke haljine prekroje tako da budu manje izazovne. Tako je čuvena žuta haljina koju je morala da pridržava rukama zbog snažnog vetra na Jamajci, zapravo, "dobila" kratke rukave da bi bila primerenija za zvaničnu posetu. Original je bio bez rukava.

kejt midlton 0672658691.jpg
Profimedia 

U toku te iste posete, Kejt je nosila i prugastu haljinu koja je prepravljena za nju. Umesto da ima samo uske "špageti" tračice na ramenima, našivene su široke bretele, pa se ovog puta našla na meti kritičara zbog "preslobodnog kroja".

kejt midlton 0673165355.jpg
Profimedia 

Sada će princeza od Velsa morati da se povinuje još strožijim pravilima. Najavljuje se da više neće moći da se "šetka" raščupana, već će mnogo češće biti pokrivene kose.

kejt midlton 0285689429.jpg
Profimedia 

Takođe, veruje se da će sve češće nositi rukavice, kao i da će zameniti svoje male tašne nešto većim modelima, poput onih kakve je volela kraljica Elizabeta.

kejt midlton 0723349274.jpg
Profimedia 

Najavljuje se da više neće moći da nosi kraće suknje, kao i da će boje biti malo umerenije. Oni koji znaju sve tajne dvorskog odevanja kažu da se kraljicama savetuje da nose donji veš uz koji se materijali pripijaju do "primerene granice" - tek toliko da vetar ne bi mogao lako da ih digne.

Elizabeta je, posle prve službene posete Kejt i Vilijama Kanadi, čak zamolila posebnog pomoćnika da vodi računa o dužinama princezinih suknji.

kejt midlton i princ vilijam 0067202416.jpg
Profimedia 

Da li će Kejt sada pristati na sve te modne protokole ili će naći neku svoju verziju kraljevske etikecije u eleganciji - sve žene jedva čekaju da vide... pogledajte neke od njenih legendarnih "autfita" u galeriji slika.

Profimedia Modni stil za kraljicu

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna