Maha Vajiralongkorn, na funkciju kralja stupio je 13. oktobra 2016. godine posle smrti oca Rama IX i od tada ne prestaje da šokira javnost. On je izrazito kontroverzan, nepojmljivo bogat, a u među svojim narodom potpuno omražen. Zbog ekstravagantnog načina života Amerikanci ga zovu "Kardašijan među monarsima".

Kao 12- godišnji školarac nije znao da zaveže pertle jer su to umesto njega radile njegove sluge, a kolege iz britanskih škola koje je pohađao pamte ga kao bucmastog nasilnika kojeg niko nije voleo.

Maha često nosi farmerke niskog struka, kratke majce kako bi do izržaja došle njegove lažne tetovaže. Ovaj 70 - godišnjak se ženio četiri puta, a njegova aktuelna supruga ga "deli" sa zvaničnom konkubinom koja je nakon kratkog izbacivanja s dvora ponovno stekla kraljevo poverenje, ali i sa 20 ljubavnica.

Kralj Tajlanda nema mnogo ljubavi prema ženama, ali je bio opsednut svojim psom, pudlom Fu Fu. Psa je oblačio u svečanu uniformu, i obuvao mu čizmice. Voljeni pas je prisustvovao svim svečanim večarama, a nekoliko puta je odlikovan za svoj "doprinos" na poziciji maršala vazduhoplovstva. Kada je pas uginuo organizovao mu je sahranu od četiri dana. Oni koji su se usuđivali da kažu reč protiv kraljevog ljubimca bili su osuđeni na čak 15 godina zatvora.

Bes javnosti je navukao kada je paradirao sa svojim mnogobrojnim ljubavnicama, a nakon krunisanja napravio je harem u Nemačkoj gde i živi.

Kad je zvanično preuzeo titulu kralja, ceremonija krunisanja trajala je tri dana i koštala 23 milijuna funti. Maha se nije mnogo promenio od školskih dana pa je 2017. godine muškarca koji je govorio protiv njega osudio na 35 godina zatvora.

Ima sedmoro dece, a odrekao se četvoro muških naslednika i odbija da im plaća školarinu. 

Svi njegovi hirovi finasiraju se iz džepova poreskih obaveznika. To ga je učinilo najbogatijim kraljem na svijetu, a procenjuje se da je "težak"  43 milijarde dolara.

Pogledajte još fotografija tajlandskog kralja u galeriji ispod.

Profimedia Tajlandski kralj Maha je najbogatiji monarh na svetu

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna