Kim Kardašijan je pristala da plati više od milion dolara zbog nedozvoljenih poteza na Instagram nalogu. Rijaliti zvezda se svuda hvali kako je upisala pravni fakultet i kako mnogo pažnje posvećuje učenju zakonskih normi, ali je to izgleda nije sprečilo da napravi veliki prekršaj.

Popularna Kim je, pre izvesnog vremena, na svom profilu reklamirala kripto valutu. Budući da ima više stotina miliona pratilaca, ovaj potez je izazvao ogromnu pažnju, ali su i vlasti primetile nedozvoljen postupak. Ipak, Kim nije izvedena pred sud...

Ona se nagodila da plati 1,26 miliona dolara i tako izbegla, kako je navedeno u njenoj izjavi, dalje odugovlačenje ovog slučaja. "Kim Kardašijan ima mnoge druge poslovne planove", istaknuto je.

kim kardasijan 0724521333.jpg
Profimedia 

Zakon zabranjuje da se javnosti preporučuju razne vrste ulaganja, a da se pritom ne navede da li su za to plaćene. Kripto valuta je, takođe, vrsta investicije. Prilikom "ćaskanja" sa svojim pratiocima na Instagramu, baš na temu jedne valute, Kim je "zaboravila" da spomene 260.000 dolara koliko joj je plaćeno za preporuku. Baš toliko će morati da plati, uz kaznu od milion dolara, s tim što će joj biti zaračunata i kamata.

Kim tuže i neki od investitora koji su se "opekli" sa kriptovalutom koju je reklamirala. Ostaje da se vidi kako će se njihov proces završiti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna