"Samo moj tim i ja znamo kroz šta smo prošli u poslednjih 4-5 nedelja", kazao je Novak Đoković suznih očiju držeći u rukama trofej osvojen danas na Australijan Open turniru. "Ako se uzmu u obzir sve te okolnosti, ovo je moja najveća pobeda u životu", kazao je najbolji srpski teniser. 

Novak je danas pobedio Stefana Cicipasa na finalu u Melburnu, a ovo je bio njegov deseti AP turnir u Australiji i deseta pobeda.  Dokazao je da je u 35. godini i dalje pun želje za pobedom kao pre deset godina. Kad je odigrao pobednički poen i čestitao rivalu, otišao je do svoje lože i skoro kolabirao. 

Emocije su savladale Noleta.  Zagrlio je majku Dijanu i brata Marka i zaplakao u njihovom zagrljaju. Kako je rekao bivši veliki igrač, a danas teniski komentator Džon Mekinro, niko nikad nije video Novaka toliko emotivnog.  "On je taj koji gura sve ostale da budu još bolji.

novak djokovic majka dijana australijan open 0752646671-min.jpg
Profimedia 

Novak je taj koji podiže lestvicu uvek. Kad ljudi vide da je ovako motivisan, ovako `gladan` igre i pobede, jasno je svakom da on zna gde je i želi sve rekorde i niko ne sme da se kladi protiv njega."

Novakov tim je obukao bele majice sa brojem 10 pokazujući koliko su verovali u njegovu jubilarnu pobedu.

novak djokovic majka dijana australijan open 0752646696-min.jpg
Profimedia 

Kada se šampion vratio na svoje mesto, emocije su nadvladale. Seo je u stolicu, zaronio glavu u peškir, a kako je kamera sa mikrofonom bila blizu njega, na snimku se jasno  čuju i njegovi jecaji. Komentator u studiju je zaćutao i uspeo da kaže samo jednu jedinu reč: "Čudesno". 

Kad mu je uručen pehar, obratio se svom timu i nasmejan im rekao: "Ne znam da li ćete mi ikad oprostiti sve što sam vam priredio ovih nedelja", kazao je Novak.

Poseban osmeh je uputio treneru Goranu Ivaniševiću, na kojeg je vikao tokom meča danas. Nije prijatno uvek bilo ni bratu Marku koji je morao da napusti mesto u ložina nedavnom meču u Adelajdu. Kasnije se protumačilo da je Novak zapravo tražio od drugih članova tima da izađu, a ne od svog brata.

Dodatan pritisak na Novaka su svakako stvarale i činjenica da je otac Srđan Đoković napadan u medijima zbog jedne slike sa Novakovim navijačima, ali pre svega teške uspomene na prošlogodišnju deportaciju iz Australije.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna