Novak Đoković i njegova žena Jelena su čestitali Božić svim pravoslavnim hrišćanima. Oglasili su se različitim fotografijama na dan najvećeg praznika.

Jelena je objavila uspomenu iz Pećke patrijaršije, gde se poklonila ikoni Bogorodice i Hrista, uz reči: "Mir Božiji, Hristos se rodi! Srećan Božić". Novak je ovaj dan obeležio slikom sa članom porodice kojeg najređe viđamo.

Najbolji srpski teniser je objavio fotografiju sa bratom Markom, takođe snimljenu u jednoj pravoslavnoj svetinji. Mnoge ljude zanima vera Novaka Đokovića, budući da je dugo nosio krst oko vrata, a zatim ga zamenio drugim simbolima.

Često se, po mišljenju mnogih, poigravao sa spiritualizmom. Potražio je savete od lekara kvantne medicine i, zahvaljujući njemu, izbacio iz ishrane namirnice životinjskog porekla, šećere i gluten. Viđali su ga na slikama na Instagramu kako, sa Jelenom, grli drveće i tako obnavlja energiju. Odlazi često u posetu bosanskim "piramidama".

"Osećam da dobijamo darove iz nekog višeg izvora, od boga, a oni nam pomažu da razumemo višu silu i taj viši izvor u nama samima", kazao je Đoković svojevremeno u razgovoru za magazin Šortlist.

"Za mene transcedencija znači prelazak iz neke vrste niže psihičke vibracije u višu. To znači da razumemo ko smo mi, u stvari.

Stajling Jelene Đoković na svadbi Bovakovog brata
Kurir / Nenad Kostić 

Đoković je izjavljivao kako svakog dana meditira sat vremena i vodi dnevnik zahvalnosti - metode koje preporučuju joga i savremena psihologija. "Zahvalan sam na mnogo stvari", ispričao je Novak. "Najviše na mogućnosti da nastavim svoju evoluciju kao ljudsko biće na ovoj planeti.

Zahvalan sam na svim emocijama i doživljajima koje sam imao, kako na onim dobrim, tako i na lošim, jer je sve to deo našeg putovanja."

Prema njegovim rečima, postoji čitav svet nefizičkih pojava, o kojima ne znamo mnogo. "Mi ne znamo za šta smo sve sposobni, a ja verujem da zaista možemo da se bavimo i telepatijom i telekinezom."

Do su mnogi pokušavali da otpišu te priče kao potpuno sujeverje, Novak je otkrio da je jedan od glavnih izvora njegovih "supermoći" veza sa prirodom. Tako je bilo i kad je pretrpeo brojne poraze i neuspehe i osećao se kao da je "sasvim u mraku".

Onda je odlučio da ode na odmor s porodicom. "Ležao sam na plaži, dremao i samo sam osetio kako me obuzima jedan talas potpuno nove energije", pričao je Novak. "Od tada volim tenis na jedan drugačiji način. Znam da trofeje neću odneti u grob", kaže sportista koji svaku svoju pobedu proslavi uz pogled u nebo.

novak djokovic i jelena-min.jpg
Instagram / jelenadjokovicndf 

Podsetimo, Novak je odlikovan ordenom Svetog Save prvog stepena, što je najviše odlikovanje koje Srpska pravoslavna crkva dodeljuje za dobročinstva i posvećenost veri. Ovo odlikovanje mu je dodeljeno "za ljubav prema crkvi i pomaganje srpskog naroda i svetinja Svete Crkve, posebno na Kosovu i Metohiji", izjavio je tada patrijarh Irinej.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna