Novak Đoković je već mnogo puta dokazao da je vešt sa rečima skoro kao sa reketom. Najbolji srpski teniser ume da se postavi na pravi način prema novinarima, ali i da zabavlja i dirne publiku koja uživa dok ga sluša. Tako je bilo i na prvom turniru ove godine u Australiji, kad je održao specijalan govor kad je primio nagradu.

Sad je u Melburnu slučaj hteo da ga intervjuiše "naše gore list" - Jelena Dokić. Bivša teniserka i Novak su vodili razgovor zbog kojeg se čitav stadion smejao do suza.

Jelena je, između ostalog, pitala Noleta da li se seća njihovog prvog susreta. On je prvo "pokušavao" da se seti listajući imaginarni spomenar, a Dokićka mu je pomogla podsećanjem da je to bilo 2006. godine. 

"Prišao si mi te godine i rekao "`zdravo, ja sam Novak Đoković, da li me se sećaš?`, a ja sam rekla `da`, međutim, sada priznajem, nisam se sećala. Ali, evo sada te se sećam i znam vrlo dobro ko si", rekla je Jelena kroz smeh. Novak je uzvratio komplimentom i kazao da je Jelena tad bila velika zvezda i da mu je bila čast da igra s njom. 

novak djokovic 0750894163-min.jpg
Profimedia 

Vrativši se na temu turnira u Melburnu, Jelena je podsetila da su samo on i Endi Marej ostali u igri od svih nekadašnjih osvajača grend slema. "Da li to predstavlja dodatnu motivaciju kad pomislite na takmičenje s mladima?", pitala je danas teniska novinarka i komentatorka. 

"Kako to misliš `s mladima`", pitao je odmah Novak, na šta je ponovo čitava arena prasnula u smeh. "35 godina je danas kao nekad 25", kazao je teniser koji se očigledno oseća još uvek i te kako mlad. Jelena se odmah ispravila i dodala da je mislila na takmičenje s "mlađima", a da se Novak i dalje zaista kreće i igra kao da ima 25 godina

"Pogledajte Endija i Rafu, oni igraju fantastično", odmah je dodao Novak i lepe reči o svojim najvećim rivalima. "Za nas se svaka sezona računa, jer ih ne ostaje još mnogo."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna