"Hvala pripadniku domorodačkog naroda koji živi hiljadama godina živi u ovoj zemlji", reči su Novaka Đokovića koji je danas uspeo da osvoji prvi pehar u 2023. godini. Trofej koji je primio pobedivši na turniru u Australiji očistio je od negativne energije izvesni čika-Mugi, predstavnik Aboridžina. 

Kako prenose svetski sportski mediji, on je pozdravio sve prisutne, a onda i blagoslovio trofeje. "U ime naroda moje majke, Gana i svih predaka, skidam ovu negativnu energiju", rekao je čika-Mugi. Novak je, inače, pravoslavni vernik, ali je više puta pokazao veliko razumevanje za druge spiritualne pravce. 

Finalni meč je protekao uz dosta nervoze sa Novakove strane, koji je u više navrata uputio ljutite reakcije ka ljudima u svojoj loži. Na njegove reči "Izađi, izađi" izrečene na italijanskom, iz lože je otišao njegov brat Marko. Nešto kasnije, napustile su je još dve osobe iz Novakovog tima. Postavilo se pitanje da li su reči "vai, vai" uopšte bili upućeni njemu ili Italijanima koji rade u Novakovoj ekipi. 

Činjenica je da se Marko kasnije vratio, a kad je Novak ipak pobedio, u njegovom završnom obraćanju čuli su se pokajnički tonovi.

"Zahvalio bih svom timu što me trpe i tolerišu u dobrim i lošim vremenima, danas nije bilo lako raditi sa mnom i hvala im svima što su ovde, volim vas", rekao je šampion. Okupljenoj publici koja je zdušno navijala za Srbina, on je poručio:

"Definitivno je izgledalo kao da igram kod kuće i vi ste to činili iz dubine srca tako da sam osetio vašu dobrodošlicu. Sjajno je što smo imali i Aboridžina čiji su preci ovde bili hiljadama godina, hvala što prenosite istoriju i kulturu vašeg naroda i vidimo se ovde sledeće godine."

Posebno je zahvalio bratu Marku što je došao, rekavši da njega ne viđa toliko često i da je zbog toga ovo bila posebna noć. "Moj brat Marko je tu, nije često sa mnom na mečevima, hvala ti i volim te", kazao je Novak.

Marko je, inače, srednji sin Dijane i Srđana Đokovića. On živi u Španiji gde je, kako se čini, napokon pronašao mir. On se ranije borio protiv depresije, a kažu da nije više mogao da živi u Novakovoj senci. Kako je Srđan jednom prilikom izjavio, gde god bi pošao, pitali su ga za Novaka.

Novak je kupio kuću u Marbelji, pa je tako bliže bratu, a za Božić je podelio na svom Instagram nalogu upravo fotografiju s njim.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna