Viki Miljković rodom je iz Niša, a u njenom roditeljskom domu Badnje veče i Božić uvek su se proslavljali na tradicionalan način. To je prenela i u svoju porodicu, pa tako sa sinom Andrejem i suprugom Draganom Taškovićem Tašketom poštuje sve pravoslavne običaje, a na stolu je uvek i bogata trpeza.

"Badnje veče je uvek posno, jedemo na podu, priprema se tradicionalno posni pasulj, prebranac, mesimo česnicu u koju stavimo novčiće, pa se posle svi takmičimo ko će da ih pronađe. Na trpezi bude više različitih jela, sve bude u znaku simbolike. To su baš lepi običaji. Za Božić je uvek mrsno, pa tu bude i mesa, kolača, sarme, pečenje… Mi južnjaci volimo da kuvamo, pa tako i ja. Volimo da se skupimo i da nam dolaze gosti", ispričala je pevačica za "Grand Online", koja je presrećna što je ljubav prema praznicima prenela i na svog naslednika.

"To je nešto čemu se svi radujemo, pripremamo se, imamo svoje tradicionalne običaje koje ne menjamo. Jako volim tradiciju i uspela sam da tu ljubav prenesem i na sina Andreja", istakla je Viki.

Andrej je, inače, već godinama deo crkvenog hora, a takođe i pomaže sveštenicima i učestvuje u liturgiji.

"Mislim da je to jedna divna stvar. Mislim da bi svi roditelji trebalo da deci što više pričaju o tome i da ih polako uvode u neke prave vrednosti. Da ih uvode u veru polako, da poštujemo svoju, ali i tuđu, jer se tako razvija ljubav.Tako se razvija osećaj kod dece da pomažu jedni drugima, da budu saosećajni, da imaju emocije, da veruju i grade svoj stav", zaključila je pevačica.

Još fotografija Viki Miljković pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Pevačica Viki Miljković uvek prilagođava stil odevanja prilici - za finale šou programa Zvezde Granda odabrala je asimetričnu mini haljinu ukrašenu perjem i šljokicama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna