Kada se pojavila bosonoga na Stazi slavnih u Holivudu, Kristina Eplgejt je rastužila sva srca, a na licima prisutnih su se mešale suze i osmesi. Slavna glumica je bila prinuđena da dođe na dodelu popularne zvezde bez cipela.

"Cipele mi smetaju, stopala me od njih bole, a često imam osećaj i da zbog njih gubim ravnotežu", objasnila je zvezda popularnih serija na Tviteru gde je prati milion i po ljudi. Uzrok njenim tegobama je teška autoimuna bolest zbog koje će morati da prekine karijeru.

Zvezdu slave je Kristina dobila još 2020. godine, ali je ceremonija dodele bila odložena sve do sada zbog epidemije korona virusa. U međuvremenu, utvrđeno je da boluje od multiple skleroze i odlučila da to ne krije od pratilaca. Objavila je vest na Tviteru i dobila na hiljade izraza podrške. Sada se prvi put pojavila u javnosti otkako joj je otkrivena bolest.

"Ugojila sam se 20 kilograma, ne mogu više da hodam bez štapa", kazala je za Njujork Tajmz. "Želim da ljudi znaju da sam svega toga svesna, a sad će me prvi put videti takvu."

kristina eplgejt 0737603181.jpg
Profimedia 

Kristina je uspela da se izbori s karcinomom dojke 2008. godine, a tada se odlučila za obostranu mastektomiju. Dijagnozu multiple skleroze je dobila dok je radila na trećoj sezoni popularne Netfliksove serije "Dead to me". Ipak, nije odustala od glume.

"Snimanje mi je bilo najteže do sada, ali sam se oslonila na Lindu Kardelini i ekipu oko sebe", ispričala je Kristina. "Bilo je dana kad sam morala da ih pozovem telefonom i kažem - ne mogu da siđem niz stepenice. I tada bismo snimali scene koje sam mogla da odglumim."

kristina eplgejt 0614129038.jpg
Profimedia 

Multipla skleroza je autoimuna bolest koja izaziva, između ostalog, jaku iscrpljenost, malaksalost, probleme sa kretanjem. Zato je realno planiranje svih aktivnosti jedini način da se funkcioniše. Oboleli moraju da sebi obezbede podršku i organizuju pomoć, kako u kućnim poslovima, tako i u porodičnim i svim drugim emocijama.

Kristina je u svemu tome uspela. "Ljude koji su danas oko mene ja ne zovem prijateljima. Zovem ih svojom porodicom", kazala je na svečanosti u Holivudu.

Koliko se promenila, pogledajte u galeriji slika!

Profimedia Holivudska glumica se bori sa multiplom sklerozom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna