Saradnja velikih muzičkih zvezda može da donese uspeh kakav niko nije mogao ni da zamisli, ali i brojne teškoće. To dokazuje i zajednički rad Nede Ukraden i Harija Mata Harija na njenom albumu "Poslije nas". U svojoj knjizi, pevačica otkriva da nije došlo do angažovanja kakvo je očekivala.

"Harijeva popularnost i koncerti rezultirali su nedovoljnim angažovanjem. Sve je bilo nategnuto, na brzinu i sa puno problema. On je imao ponašanje i stav `ja sam zvezda, biće tako ili nikako`", napisala je između ostalog Neda u svojoj knjizi.

Zajednički projekat ostvarene zvezde i mladog kompozitora bio je u toku 1990. godine, pa neki kažu da album nije ispunio očekivanja i zbog rata koji je već bio izvestan u tom trenutku. Ipak, neki izvori tvrde da je delom kriv i Hari, jer je insistirao na pesmama koje Nedi u tom trenutku nisu ležale.

Saradnja Nede Ukraden i Harija Mata Harija nije uspela
Instagram / neda.ukraden 

"On se ponašao pomalo bahato, nije želeo da sarađuje, da menja melodije ili određene stihove koji se Nedi nisu dopali. Bio je uveren da on zna najbolje i nije bio spreman za bilo koji vid sugestija. Ponašao se kao da je najpametniji i nije uvažavao Nedine zahteve. Matrice su bile nekoliko tonova više nego što je bilo dogovoreno, melodije pesama nisu bile kako je Neda zamislila…

On je nastojao samo svoje želje da ispuni. Neda je ubrzo postala svesna da je pogrešila, ali više nije mogla ništa tim povodom da uradi", objasnio je izvor blizak pevačici, i istakao da su i rezultati tog projekta bili loši.

Saradnja Nede Ukraden i Harija Mata Harija nije uspela
Youtube/Printscreen/Pink 

"Neda je uvek volela da unosi inovacije kako bi opstala na estradi. Upravo zbog toga je želela da sarađuje s Harijem, koji je u to vreme bio pravo osveženje", kaže jedan izvor. "Htela je da joj on bude kompozitor, producent i aranžer za pesme na albumu `Poslije nas`. Bio je jako tražen", pišu mediji o početku saradnje Nede i Harija. "Bila je uverena da će njihova saradnja napraviti bum i doneti nešto neočekivano na muzičku scenu."

Upozoravali su je da je ta saradnja rizična, ali je ona bila odlučna. Nakon nekog vremena strahovi njenih saradnika su se obistinili.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna