"Čim vidim da sam nabacila koje kilo, kažem sebi: E gospođo, sada ćeš da vodiš računa o ishrani!" Ovim rečima Zlata Petrović opisuje svoju borbu sa viškom kilograma. Ugojila se, kako kaže, tokom pandemije korona virusa.

"Najviše sam se ugojila tokom korone. Od dosade sam uveče jela svakakve gluposti, čips, slatkiše... ", priznala je za Hit. "Međutim, dobra stvar je što sam tada svuda išla peške i imala sam barem neku fizičku aktivnost, jer ne volim da treniram. Kod kuće imam traku za trčanje i samo mi skuplja prašinu, a dok je nisam kupila, mislila sam da mi je neophodna", iskrena je Zlata koja se nada da će se ipak jednog dana aktivirati.

Među raznim popularnim dijetama, odlučila se za autofagiju. Njena satnica je 16:8, što znači da je dve trećine dana bez ikakve hrane. Zahvaljujući ovoj dijeti, smršala je šest kila.

zlata petrovic 2.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Uspela sam da skinem višak oko ruku koji mi je smetao. Izgubila sam i mnogo masti u predelu stomaka i struka, što je nama ženama najveći problem. Koža mi je mnogo čistija, ma ceo organizam se očistio", objašnjava pevačica. 

Prema njenim rečima, prvih 15 dana joj je bilo teško. "Htela sam zidove da pojedem! Dešavalo mi se da prekršim autofagiju, pojedem nešto nezdravo ili uveče kada izađem popijem alkohol, ali sutradan samo nastavim po starom", priznaje. 

Doručkuje u deset sati, i to banane, urme, jabuke, čak i cveklu u kombinaciji sa orašastim plodovima ili čija i lanenim semenom. Za ručak jede pasulj, grašak, boraniju, s tim što sva kuvana jela sprema bez zaprške. To isto i večera. Hleb godina ne jede, a gazirana pića ne voli. Tako sad završi sa jelom do 18 časova i posle toga uopšte ne bude gladna do sutra u deset ujutru.

Slike zgodne pevačice pogledajte u galeriji!

ATA / Antonio Ahel Pevačica drži dijetu, njen izbor je autofagija.

Tekst: Lepa&Srećna