Beli mercedes, luksuzna bunda, veliki dijamant - sve to je sebi kupila Desanka Beba Lončar, srpska glumica za kojom su uzdisali ne samo svi muškarci u nekadašnjoj Jugoslaviji već i oni širom Evrope.

Plavuša koja je zaludela sve imala je samo 17 godina kad je zaigrala na filmu. Uloga u kultnom ostvarenju "Ljubav i moda" otvorila je našoj lepotici vrata evropske kinematografije. Kako je sama objašnjavala, tamo je bila zanimljiva kao devojka koja "stiže iza gvozdene zavese", za koju se tada govorilo da deli Istok i Zapad.

Od hororara za film "Ljubav i moda" je sebi kupila kabriolet mercedes, a kaže da joj je on bio kao igračka. I dete i žena u isto vreme, želela je da sebi priušti bundu mada kaže da je više bila za starije dame. Međutim, uživanje joj je bilo što je mogla da sebi kupi sve što želi i da joj za to nije bio potreban muškarac.

beba loncar 0209824485.jpg
Profimedia 

Uprkos toj tvrdnji, za muža je odabrala galantnog i imućnog muškarca, hrvatskog biznismena Josipa Radeljaka Dikana. Beba se tada prvi put suočila sa mukama - nisu mogli da imaju decu. Punih 13 godina su čekali sina, a onda se rodio mali Leo.

"Tri kilograma i 150 grama, 52 dugačak, crven, sa zulufima… Kad sam ga najzad uzela u ruke, filmovi, snimanja, slava, sve je to za mene bio neki drugi svet.

Beba je prethodno više puta ostajala u drugom stanju, ali su se trudnoće završavale pobačajima. Tokom trudnoće sa Leom je boravila u bolnici punih pet meseci.

"Život u bolnici duboko me je izmenio. Napustila sam glumu i rešila da budem s detetom, da ga dadilje ne vuku po setovima", ispričala je Beba jednom prilikom.

Beba je Poslednji film "La Villa delle anime maledette" snimila je 1982. godine u Rimu, nakon čega je stavila tačku na filmsku karijeru, iako je imala samo 39 godina.

beba loncar 0210064405.jpg
Profimedia 

Brak sa Dikanom je trajao 23 godine. Muž ju je prevario, kako su pisali mediji, sa glumicom Enom Begović. Razvod je bio ružan, jer je Josip želeo starateljstvo nad sinom i nije prezao da ženu optuži za alkoholizam i smesti je na kliniku za odvikavanje od zavisnosti.

"Kad propadne veza koju ste toliko gradili, to zaista jeste životni poraz. Ali on je u 50. godini rešio da krene drugim putem. Dešava se da muškarci tada traže obnavljanje svog života i mladosti, a ja ne bih nikog sputavala da radi šta hoće. Ne može se voleti na silu", ispričala je srpska Brižit Bardo.

1170289_beba-loncar_ff.jpg
Kurir / Ljubomir Radanov 

Tekst: Lepa&Srećna