Tanja Savić je poznata po svojoj prirodnoj lepoti - krupnim smeđim očima, lepom tenu i zanosnoj figuri. Duga, tamna kosa je već godinama bila njen zaštitni znak, ali se sada njoj dosta promenio kvalitet.

"Jako mi opada kosa", priznala je svoju muku pevačica pred kamerama "Exkluziva". Ona se neko vreme pitala šta bi mogao biti razlog tome, a onda je analiza krvi otkrila ono što ni sama nije znala.

"Ispostavilo se da sam imala koronu, to su pokazala antitela", ispričala je Tanja. "Nisam mogla da otkažem brojna gostovanja, to bi izazvalo veliki problem svima - klubovima i diskotekama, mom menadžeru, pa i publici koja me je očekivala", objasnila je folkerka.

Mnogi pacijenti širom sveta su govorili o intenzivnom opadanju kose nakon oporavka od kovid-19 infekcije. Barem trećina onih koji su imali tešku kliničku sliku kaže da su izgubili dosta kose. Lekari su to objašnjavali činjenicom da jaka infekcija i visoka temperatura koje prouzrokuje korona dovodi do snažnog stresa za organizam.

tanja savic 2.jpg
Instagram / tanja_savic_private 

Posledica je opadanje kose, a mnogi se bore i sa drugim tegobama postkovid sindroma. Uglavnom se veruje da protiv ovog opadanja ne možemo da se borimo već da treba biti strpljiv i negovati kosu na uobičajen način.

Takođe, treba je poštedeti agresivnih tretmana i stilizovanja, a gubitak kose je reverzibilan - ona će ponovo početi da raste za oko dva do tri meseca.

Koliko lepa kosa doprinosi Tanjinom imidžu pogledajte i sami u galeriji slika!

Instagram / tanja_savic_private Lepoj pevačici je duga, tamna kosa zaštitni znak!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna