Od saobraćajne nesreće u kojoj je stradala princeza Dajana prošlo je 25 godina, a interesovanje javnosti za njen život ne jenjava. Svakog leta, uoči godišnjice njene smrti, u medijima osvane neko novo svedočanstvo na tragediju koja se desila u Parizu 31. avgusta 1997. godine. Sada je njen bivši telohranitelj Li Sansum objavio memoare "Štiteći Dajanu: Priča njenih telohranitelja". Dajanin lični čuvar otkrio je da je imala u planu da se preseli u Sjedinjene Države bez svojih sinova samo nekoliko nedelja pre smrti.

"Mediji su bili prokletstvo njenog života. Rekla mi je: 'Ne mogu ništa da uradim u Velikoj Britaniji. Mediji me napadaju bez obzira šta radim. Želim da odem u SAD i da živim tamo da bih mogla da pobegnem od svega. Barem u Americi, vole me i ostaviće me na miru'", napisao je Sansum i istakao da je Dajana bila svesna da sinove neće moću da povede sa sobom.

"Dajana je bila divna majka, puna ljubavi i pažnje prema svojim sinovima, ali izgledalo je kao da će morati da ih obojicu ostavi u Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi pobegla od novinara koji su je proganjali svakog dana", napisao je Dajanin telohraranitelj i prisetio se da je Dajana otišla da razgovara sa novinarama, ali im nije rekla da odluku o preseljenju.

Samsun je demantovao da je Dajana bila psihički nestabilna.

"Proveo sam 10 dana blizu nje i ona je bila jedna od najuravnoteženijih osoba koje sam ikada upoznao. Ja sam obučen da uočim ako je neko neuravnotežen, to je deo moga posla. Tražite znakove koje ljudi šalju kada su pod stresom jer to znači da bi mogli nešto da urade. Dajana nije bila preterano ljuta ili izvan kontrole. Bila je normalna i vrlo promišljena", istakao je njen nekadašnji telohranitelj i istakao da samo igrom slučaja nije dobio zadatak da brine o Dajani i njenom tadašnjem partneru Dodiju Fajedu.

Vozač Henri Paul, koji je 1997. vozio Dajanu, Dodija i telohranitelja Trevora Risa- Džonsa jurio je pariškim tunelom kako bi pokušao da pobegne fotografima koji su ih pratili. Dajana, Dodi i Paul su nastradali, a Trevor je zadobio teške povrede.

Pogledajte još fotografija princeze Dajane u galeriji ispod.

Profimedia Princeza Dajana

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: LepaSrećna