Iako se početak braka sa princom Čarlsom činio kao bajka, princeza Dajana je kasnije sama priznala da je to bio pakao od prvog dana i da je tokom prvih godina života s britanskim prestolonaslednikom obolela od bulimije i depresije. Nekoliko puta je pokušala i da se ubije.

Mada su od njene smrti prošle 24 godine, interesovanje za njen život ne prestaje. Svi gestovi i modni izbori analiziraju se do detalja iznova i iznova, a najčešće se komentariše "osvetnička" haljina princeze Dajane koju je nosila na zabavi časopisa "Veniti fer", u londonskoj galeriji "Serpentine", 1994. godine.

I pored toga što je na javnim događajima volela da zablista, ovo veče je za nju bilo posebno teško. Iste večeri kada se održavala zabava, na javnoj televiziji emitovao se dokumentarac u kom je princ Čarls prvi put javno priznao da je u vezi s Kamilom Parker Bouls.

Telohranitelj o princezi Dajani
Profimedia 

Dajana se pojavila u glamuroznoj elegatnoj haljini koja je otkrivala ramena i bila potpuno pripijena uz telo. Princeza je te večeri demonstrirala kako osveta može da bude graciozna, damska i dostojanstvena, a ovo njeno izdanje smatra se jednim od najefektnijih koje je nosila.

 Izvor: Lepa&Srećna