Slavni džez muzičar i kompozitor Mihajlo Miša Blam preminuo je 2014. godine. Iznenadna smrt čuvenog kontrabasiste najviše je potresla njegovog sina Davida, koga je dobio u braku s pevačicom Izvorinkom Milošević i njegovu sestru Nadu, čuvenu glumicu. Odlazak brata ona nikada nije prebolela.

"Pored Miše, imala sam još četvoricu braće od tetaka koji su me mnogo pazili. Bila sam jedino žensko dete u porodici i samim tim zaštićena. Štitili su me od dečjih svađa, pravila sam se važna, imala sam mnogo dobrih prijatelja. Miša je bio brat kakvog samo možeš da poželiš. Kad je već malo stasao, počeo je da izlazi s društvom. Mama je insistirala da vodi i mene, ali njemu je bilo glupo da vodi malu sestru sa sobom", ispričala je Nada i otkrila kako je "pokrivala" brata.

"Bilo ga je sramota. Pošli bismo zajedno, a onda bi mi rekao da stanem kod poštanskih sandučića, da ne mrdam, da se sakrijem i da ga tu čekam. To je bila naša tajna koju nikako nisam smela da kažem mami. Govorio bi: 'Čekaj me, ja ću doći.' I ja čekam, čekam, čekam i čekam... Ne znam koliko je to trajalo, smrznem se čekajući, ali znam da ga nikada nisam odala i da sam bila uvek verni jatak. Kada je Miša otišao, kao da je otišlo pola mene. Izgubila sam dečji svet. Više nemam s kim da pričam o detinjstvu", rekla je Nada kojoj je smrt najbližih najveća rana.

"Najveća tuga u životu je kada polako ostaješ sam, jer ti odlaze prijatelji i rodbina. Smrt roditelja je tako velika trauma da čovek ne može nikako da se istrenira i da bude spreman na to. Meni je neprirodno da budem spremna na nečiji odlazak. Mnogo kolega, prijatelja i rodbine nas je napustilo. Čovek ne može da se pripremi za odlaske voljenih. I ne treba. Deo nas je naša patnja, ne samo sreća. Sreća nije imperativ, već deo života, kao i patnja", rekla je za "Kurir" Nada koja je presrećna jer je ostala da živi u Beogradu.

"Postoji nešto što ljude mora da čini srećnima i van roditeljskih i porodičnih događaja. U ovom trenutku više od trećine čovečanstva je u vihoru migracija, bilo da su političke, ekonomske ili ekološke. Srećna sam jer još uvek živim u gradu u kome sam se rodila. Ne postoji veća sreća od hodanja ulicom u kojoj si se rodio i ja sam zahvalna Bogu na tome. Koračam stopama svog detinjstva i to je najveća sreća", rekla je glumica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna