Dejan Milićević je decenijama pokušavao da smrša. Pomoć je tražio na različitim stranama, ali ništa nije urodilo plodom. Kada je shvatio da je njegovo zdravlje značajno ugroženo, rešio je da se podvrgne operaciji želuca posle koje je izgubio neverovatnih pedeset kilograma. Fotograf je ispričao detalje njegove duge i mučne borbe sa prekomernim kilogramima.

"Sebi dozvoljavam stvarno apsolutno sve, naravno grešim u dosta slučajeva, pa se posle malo pokajem ili ako uzmem više od onoga što mogu da pojedem desi se da imam neku teskobu i da osećam da sam preterao. Govorim o stvarno jako malim količinama hrane, koje je sasvim u redu uzimati po malo više puta, međutim, neki put i sam poželim da malo duže traje sve to, da malo duže se zadovolje sva ta čula i desi se da preteram", ispričao je u emisiji “Ordinacija” na RTS Milićević i priznao da je višak kilograma nije dobio "tokom noći".

"Mnogo mi je upalo lice. Jednostavno, ja želim da budem krupniji čovek, ali ne želim da budem osušeni leš, znači ne želim da izgledam bolesno. Bio sam jedan, mogu slobodno da kažem, bolestan čovek koji je želeo da pronađe, da kažem tu svoju sreću da ozdravi i da smanji svoj broj kilograma. Beskrajna lutanja po nutricionistima, po teretanama… Ja sam 30 godina pokušavao da skinem kilograme, to nije nešto da sam se ja nagojio preko noći. Ja već 30 godina vučem taj višak kilograma, to je 'never ending stori', to je stvarno jedan bumerang", rekao je fotograf koji je najviše jeo tokom noći

"Mi, debeli, lažemo kada govorimo 'ništa ne jedem i ne znam zašto se gojim'. To prosto nije tačno. Moja mama kuva zdrave kombinacije povrća i mesa, ali šta vredi kada na sve to dodam kafu i tonu slatkiša. Noć je za mene pogubna. Treba energetski izdržati do četiri ujutru, kada obično završavam sa poslom, pa još ako mi neko unese nervozu tako što skrati rokove - eto 'opravdanja' da neprekidno nešto grickam. Kad se samo prisetim šta sam sve mogao da pojedem, bukvalno mi nije dobro", ispričao je svojevremeno Dejan za Hello! i otkrio da je u tom periodu shvatio ko su mu pravi prijatelji.

"Nikada nisam pušio, pio niti sam se drogirao, i zahvajujući tome krvna slika mi je uvek bila perfektna. Međutim, rezultati pregleda pokazali su da sam na granici da dobijem dijabetes tipa 2, a morao sam i da uzimam terapiju za povišeni krvni pritisak. U mojoj porodici šećerna bolest je nasledna, na šta me je majka stalno podsećala upozoravajući me da sam debeo. Ona, inače, ima 72 godine i izgleda fenomenalno. Tri puta nedeljno ide na jogu, i u tome je ne može sprečiti ni najveće nevreme. Godinama je pokušavala da me natera da promenim životne navike, ali uzalud. Mislim da nije prošao dan da me nije opomenula da loše izgledam, da moram da smršam jer sam počeo da ličim na 'michelin' figure. S druge strane, fejk prijatelji su me umirivali rečima 'ti si nama tako divan', 'ne možemo da te zamislimo mršavog'... Uljuljkaju te, a tebi prija, i uz to ti svaki čas poklanjaju preukusne švajcarske čokolade. I tako dođeš do 143 kilograma", rekao je Dejan.

Pogledajte još fotografija Dejana Milićevića u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Dejan Milićević o operaciji želuca

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna