Jelena Dokić oglasila se putem Instagrama iz Melburna u Australiji, gde živi dugi niz godina, i otkrila da je pre nešto više od mesec dana pokušala da skoči sa balkona na 26. spratu zgrade.

"28.04.2022. Skoro sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život. Nikada neću zaboraviti taj dan. Sve je mutno. Sve je mračno. Bez tona, bez slike, ništa nema smisla... samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci je bilo teško. Stalno sam plakala svuda. Od skrivanja u kupatilu na poslu, da obrišem suze da to niko ne vidi, do nezaustavljivog plača kod kuće, u moja četiri zida. Bilo je nepodnošljivo. Stalna osećanja tuge i bola jednostavno ne nestaju i moj život je razbijen. Krivim sebe, ne mislim da sam vredna ljubavi i uplašena sam. Takođe, znam da ima još toliko stvari na kojima moram biti zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osećam kao da nisam zahvalna, jer ne smem da budem, jer želim da sve to okončam. To je začarani krug u mojoj glavi. Rezultat: Skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu 28. aprila", počela je svoju bolnu ispovest proslavljena srpska teniserka.

Ona je zatim opisala 28. april, kada je tragedija, srećom, sprečena. Jelena je navela i da joj je bilo veoma teško da smogne snage da govori o ovome, ali da se sada oseća bolje i da je spremna da nastavi sa životom.

"Nikada neću zaboraviti taj dan, samo sam želela da bol i patnja prestanu. Izvukla sam se do ivice, ni sama ne znam kako sam to uspela. Dobijanje stručne pomoći mi je spasilo život. Ovo nije lako napisati, ali uvek sam bila otvorena, iskrena i ranjiva prema svima vama i duboko verujem u moć deljenja naših priča, da nam pomognu da prebrodimo te stvari i da pomognemo jedni drugima. Pišem ovo jer znam da nisam jedina koja se bori. Samo znaj da nisi sam. Neću da kažem da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak napred, pa nazad, ali borim se i verujem da mogu proći kroz ovo. Verujem u sledeće: U redu je da osećam ono što osećam. U redu je biti tužan, samo nastavite da se borite. To je ono što pokušavam da uradim i to je ono što me drži. Nemojte se stideti onoga što osećate. U redu je ovako se osećati i iz toga se možete vratiti. Moguće je, samo nastavite da verujete. Volim vas sve. Vratiću se jača nego ikad", napisala je Jelena u svojoj objavi.

Podsetimo, Jelena Dokić je i ranije govorila o borbi sa depresijom i o svom mentalnom zdravlju.

"Pošto sam i sama prošla kroz mnoge lične izazove i prešla na drugu stranu, znam koliko je važno da proveravate kako su ljudi koji vas okružuju. Znam da nije svako toliko srećan da prebrodi teškoće kakve sam ja imala", poručila je jednom prilikom bivša srpska teniserka, koja je tada ispričala da je u prošlosti već jednom pokušala da oduzme sebi život.

Fotografije Jelene Dokić, koja već godinama živi i radi u Australiji, možete pogledati u galeriji ispod.

Profimedia, Instagram / dokic_jelena Jelena Dokić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna