Da sportski duh ostaje i onda kada profesionalni sport postane prošlost, pokazala je i Jelena Dokić. Nekadašnja teniserka slovila je za čudo od deteta, ali je njen osvajački pohod ipak zaustavljen. Životni krahovi odrazili su se na Jelenino zdravlje i izgled, pa je usled viška kilograma morala privremeno da se penzioniše 2014. godine.

Ipak, uz pomoć jake volje, discipline i posebnog režima ishrane, ona je uspela da se "prepolovi". U jednom trenutku imala je čak 120 kilograma, a uspela je da skine 53. Dijeta Jelene Dokić strogo je kontrolisana, pa zato rezultati nisu izostali. Jelovnik koji je brižljivo biran sadrži preko 70 zdravih i raznovrsnih jela. Ono što je važno jeste kako se kombinuju na dnevnom nivou, a i količina hrane koja se unese tokom dana

Kilograme je uspela da skine za period od 18 meseci, a kako je jednom prilikom ispričala tokom ove borbe veoma joj je bila važna podrška najbližih koje nije manjkalo.

Na jelovniku nekadašnje teniserke nalazi se raznovrsno povrće i voće, sirevi ali i desert. Na sajtu Dženi Krejg, koja je i osmislila i kontrolisala proces mršavljenja Jelene Dokić, nalazi se recept za "mediteranski omlet Jelene Dokić".

Sastojci: šolja listova spanaća, ¼ crvenog luka iseckanog na kocke, 4 isečena čeri paradajza, ¼ iseckane crvene paprike, 20 g drobljene fete sa malim procentom mlečne masti, 1 kašika svežeg seckanog bosiljka, 1 kašika sveđeg seckanog peršuna, balzamiko sirće, mlevena paprika.

Priprema: napravite salatu od listova spanaća, crevnog luka, paradajza, paprike, fete sira, bosiljka i peršuna. Stavite sastojke u činiju i prelijte balzamiko sirćetom i mlevenom paprikom. Zagrejte omlet i luk prema uputstvima, pa servirajte uz salatu.

Još fotografija koje svedoče ovoj dramatičnoj transformaciji pogledajte u galeriji:

Instagram/Jelena Dokic Jelena Dokić smršala 53 kilograma

Izvor: Lepa&Srećna