Čitava javnost, ali i njeni najbliži, celog života je zovu Nela, iako je pravo ime popularne srpske glumice zapravo - Danijela.

"Moje pravo ime je zapravo Danijela. Međutim, kad su mi dali ime, odmah su me nazvali Nela, i ceo život me tako zovu, najpre roditelji, pa potom i u školi i dalje. Na fakultetu, od nas pet devojaka na glumačkoj klasi, koje smo 1990. godine upisale, bile smo nas tri Danijele, Nataša i Karolina. Nataša Ninković, Karolina Cimeša koja je odmah posle fakulteta napustila glumu, Danijela Ugrenović, Danijela Kuzmanović i ja. I sad je to tek opšti haos, tri Danijele, na klasi nas zovu po nadimcima, međutim kad smo 1993. sve tri ušle u Narodno pozorište, desila se jedna uloga gde me kolega preporučio. Došli su da traže Danijelu, međutim ulogu dobije druga Danijela. I ja sam rekla, ta uloga je očigledno bila njoj suđena, ali to je znak, da treba i zvanično da me pišu svuda kao Nelu Mihailović. I onda vremenom, kroz posao, došlo je do toga da me svi tako i znaju", ispričala je glumica u emisiji "Praktična žena".

"Dešava mi se da mi se neko obrati sa Danijela, a da se ja ne okrenem", dodala je ona. 

Nela Mihailović
Youtube / Printscreen / Prakticna zena 

Nela Mihailović ponosna je mama ćerki Marte i Petre, koje je dobila sa suprugom, kompozitorom Vladimirom Petričevićem. Ostvarila je brojne uloge u pozorištu, na filmu i na televiziji, a publika je poslednjih meseci gleda i kao Maru Raketić u popularnoj seriji "Kolo sreće".

Budući da ima brojne poslovne i privatne obaveze, Nela priznaje da nema vremena da se bavi fizičkom aktivnošću, kao ni da poštuje određene režime ishrane.

"Ja sam se nekad ozbiljno bavila sportom, skijanjem, gimnastikom. Na FDU smo takođe imali i balet i scenski pokret i scenske borbe, e kad se to završilo, kad je došao posao, pozorište, od tad više nisam vežbala. Kad sam rodila ćerke, Martu i Petru, tad su mi najlepše ruke bile, šalila sam se da je to teretana "Marta i Petra". Ne vežbam. Reći ću vam sve što ne treba - radim mnogo, neredovno jedem, i tako održavam kilažu. Ali mnogo radim, stalno sam na nogama, čak i kad sam u kući po ceo dan, ja tek u 6 popodne sednem. Tako da, to je moj recept za izgled", ispričala je glumica u pomenutoj emisiji, te navela da nije pobornik estetske hirurgije.

"Svi zamišljaju da smo mi sa honorarima kao u Holivudu, da se samo bavimo svojim izgledom, to je toliko daleko od istine. Ima koleginica i kod nas koje i te kako vode računa o svom izgledu, ali ja nisam ta, stanem nekad pred olgedalo i kažem 'Bože, što bi bilo dobro da sve ovo ode malo na gore', ali Bože moj, tako je kako je. Nisam pobornik plastike, mislim da žena treba da se neguje i da pazi na svoj izgled, da ide na tretmane, ali nisam zagovornik hirurgije, i mislim da žena treba da nosi svoje godine. Ja ne mogu biti konkurencija mladoj glumici, i ne želim da izgledam kao ona", zaključila je popularna glumica.

Nela Mihailović tek odnedavno je aktivna na Instagramu, a neke od njenih fotografija sa ove društvene mreže pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/nelamihailovic Fotografije sa Instagrama glumice Nele Mihailović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna