Rastka Lupulovića domaća publika pamti kao Milančeta iz popularne serije "Otvorena vrata", a pored toga što je devedesetih godina prošlog veka bio jedan od najtalentovanijih glumaca mlađe generacije, važio je i za jednog od najpoželjnijh Beograđana.

Rastko Lupulović
Youtube / Printscreen / RTS Mesto za nas - Zvanični kanal 

Studirao je u klasi sa Katarinom Žutić, Bojanom Maljević, Nenadom Jezdićem, a osim glume zanimala ga je i muzika, pa je neko vreme svirao bas gitaru u bendu "Kanda, Kodža i Nebojša".

Godine 1996. zamonašio se u manastiru Visoki Dečani i uzeo ime Ilarion.

"Sa kolegom sa klase Nenadom Jezdićem prvi put sam došao u manastir 1992. godine, posle prve godine glume. Život računam od tada i do tada", rekao je on jednom prilikom.

Rastko Lupulović
Youtube / Printscreen / TV Prva 

Prema pojedinim tvrdnjama, Rastko je 1996. godine bio gost na venčanju Nenada Jezdića u manastiru Visoki Dečani, a kada je došlo vreme za povratak u Beograd, on je saopštio da će ostati na Kosovu i Metohiji.

"Nikada nisam zažalio niti se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave slobode. Ljubav i sloboda su ono nešto za čim sam ja krenuo", rekao je otac Ilarion jednom prilikom u emisiji "Exploziv".

Rastko Lupulović
Youtube / Printscreen / Телевизија Храм 

Za igumana manastira Draganac kod Gnjilana imenovan je 2013. godine, a 21. maja ove godine je na redovnom zasedanju Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve izabran za vikarnog episkopa Eparhije raško-prizrenske sa titulom episkop novobrdski.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna