Rej Liota preminuo je u snu, u Dominikanskoj Republici, gde je boravio zbog snimanja filma "Opasne vode".

Iza sebe je ostavio ćerku Karsen i verenicu Džejsi Nitolo, sa kojom je planirao venčanje, a koja je bila sa njim u Dominikanskoj Republici u trenutku smrti.

Uzrok smrti za sada nije poznat.

Rej Liota proslavio se igrajući žestoke momke, a iako je najpoznatiji po mafijaškom klasiku "Dobri momci" iz 1990. godine, glumac je jednom prilikom izjavio da se u privatnom životu nikada nije potukao.

Njegov život nije bio nimalo lak, budući da je kao beba ostavljen u sirotištu u Nju Džerziju, nakon čega su ga usvojili Meri i Alfred Liota. Alfred je bio kadrovski direktor i predsednik lokalnog demokratskog kluba, a Meri opštinska službenica i zajedno su držali prodavnicu za prodaju auto delova.

Rej je odrastao uz svoju polusestru, takođe usvojenu Lindu Liotu. Glumačku karijeru započeo je pojavljivanjem u mjuziklima, a kada je završio fakultet, preselio se u Njujork. Radio je kao barmen u pozorištu Šubert, gde ga je uočio jedan filmski agent.

Tako je počela njegova holivudska karijera, a prvu ulogu je dobio u sapunici "Drugi svet", da bi zatim debitovao u filmu "Nešto divlje".

Glumac je u jednom trenutku svog života angažovao privatnog detektiva kako bi pronašao svoju biološku majku. Saznao je da je živa, da porodica ima škotsko, a ne italijansko poreklo, kako je do tada mislio, i otkrio je da ima pet polusestara i jednog polubrata.

U braku sa glumicom Mišel Grejs, koju je oženio 1997. godine, Rej je dobio ćerku Karsen, a od Mišel se razveo 2004. godine.

Nakon toga je upoznao Džejsi Nitolo, sa kojom je ostao do smrti.

Rej i Džejsi su se, inače, upoznali zahvaljujući svojoj deci. Naime, njegova ćerka i njen sin bili su zajedno na jednoj proslavi. Počeli su da se šale kako bi trebalo da "nameste" sastanak svojih roditelja, zakazali su im upoznavanje i tako je otpočela njihova veza.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna