Skoro devet godina posle rođenja ćerke Darije,Ljiljana Jakšić "Salveta" je srećna žena koja sama gaji i vaspitava dete. Prvi dani su bili teški, jer se glumica suočila sa brojnim finansijskim problemima.

"Nisam imala pravo na porodiljsko bolovanje i pomoć od dvadesetak hiljada dinara zato što sam radila", ispričala je tada Ljiljana za naš magazin. "Sve je preskupo, ali srećom, ima dobrih i plemenitih ljudi koji su spremni da pomognu." Glumici su pritekli u pomoć prijatelji i oni su, kako je rekla, bili pravi božji dar.

Darijin otac nikad nije poželeo da pomogne niti je ostao u kontaktu sa njom. Čak je i deo javnosti, u trenutku kad je objavila da je trudna u šestoj deceniji, bio donekle začuđen, pa čak i negativno orijentisan prema potrebi da se ostvari kao majka u njenim godinama i da sama podiže dete. Međutim, Ljiljana je bila drugačijeg mišljanja.

"Možda je bolje što se nisam ranije ostvarila kao majka, jer sada je intenzivniji doživljaj. Potpuno sam posvećena Dariji. Ona je najvažnija, nije bitno kako se ja osećam. Svoje stanje prihvatam i volim ga zato što volim nju. Srećom, pre trudnoće bila sam u dobroj kondiciji, telo me služi, mogu da se savijem, potrčim i puzim s njom. Bogu hvala, zdravlje me služi", kazala je glumica.

Svakodnevno posvećivanje detetu sada se vidi u brojnim talentima preslatke Darije koju mamini pratioci na društvenim mrežama obožavaju. Tako im je, kao sasvim mala, za Uskrs otpevala pesmu u kojoj su svi uživali. 

"Ništa me dugo nije tako obradovalo kao ovaj tvoj snimak, napisala je Dariji jedna Biljana. "Dala si mi novu snagu, mnogo te volim i ponosna sam kako divno pevaš. Ponosna sam na tvoju divnu majku koja te je iznedrila, preslatku i bistru devojčicu!"

Ljiljana kaže kako od prvih dana Dariji peva i recituje, trudi se da je uvek nečemu uči. Devojčica sad i sama smišlja "zanimacije", pa je tako u doba korone crtala poruke ohrabrenja i pravila zabavne kolaže na temu "kako se peru ruke". Ipak, najviše uživa u veronauci, kaže Ljiljana. 

"To joj je jedan od omiljenih predmeta. Jako mi je drago da je to zanima. Odlazak u crkvu bi trebalo da postane običaj. Ona se i sama seti i čak i mene podseti", kazala je glumica u razgovoru za Kurir. 

Youtube / Novo jutro, Youtube / Premijera Svi obožavaju malenu Dariju!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna