Kad se danas pojavi na nekom crvenom tepihu, sve oči su uprte u Šeron Stoun. Muškarci najviše zagledaju figuru kojom se proslavila u filmu "Niske strasti", a žene proveravaju da li se na licu vide tragovi estetskih zahvata. 

Mnogi ne znaju da je najviše plastičnih operacija Šeron, zapravo, imala na vratu i to ne radi skrivanja bora koje donosi starost već da bi uklonila tragove jezive nesreće. Glumica je opisala ovu zamalo tragediju u svojim memoarima, a naslov "Lepota drugog života" otkriva da je sličnih incidenata bilo više.

Šeron je imala samo 14 godina kada je u porodičnom dvorištu zajahala bosonoga konja koji još nije bio sasvim ukroćen. Borila se sa skoro divljom životinjom, on se otimao, a onda poleteo preko dvorišta pravo ka žici na kojoj je majka upravo prostirala opran veš. Sve se odigralo u trenutku. "Nisam ni shvatila šta se dešava dok me žica nije udarila po vratu", piše Šeron u svojoj knjizi. "Noge su mi proklizale kroz uzengije, ali nisam mogla da se oslobodim, konj me je vukao.

Majka je samo ugledala kako joj ćerki žica odseca glavu i nekom majčinskom snagom uspela da odgurne konja i oslobodi me", navodi glumica. "Vrat mi je bio prerezan od uveta do uveta. Kad smo stigli u bolnicu, lekari nisu ni znali šta da rade sa mnom. Otac je, na kraju, zgrabio doktora za revere i zahtevao da me ušije."

Rana je bila takva da nije mogla da bude "uredno" ušivena. "Vrat mi je izgledao kao da ste oko njega obmotali crvenu, pa onda roze i na kraju belu žicu", opisala je holivudska diva u svojoj knjizi strašan ožiljak. Podvrgla se brojnim operacijama, ali je na kraju ipak ostao malo vidljiv. 

"Naučila sam da živim sa tim", kaže Šeron.

Profimedia Lepa i u sedmoj deceniji!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna