Veličanstveni snimak, napravljen je prošlog meseca na teritoriji zamka Vindzor, prikazuje kraljicu kako ponosno stoji između svojih malih ponija, Bajbek Kejti i Bajbek Najtingejl. Ona nosi tamnozeleni kaput u stilu ogrtača ispred drveta magnolije.

Kraljica Elizabeta obeleževa svoj 96. rođendan 21. aprila na mestu punom uspomena na svog pokojnog supruga Princa Filipa, koji je umro prošlog aprila u 99. godini.

Palata je izdala zvanično saopštenje da će kraljica svoj rođenan proslaviti privatno. Inače,kraljica Elizabeta II slavi dva rođendana – jedan u aprilu, a drugi u junu. Prvi joj je pravi – kada je i rođena, a drugi je napravljen kako bi ispoštovala tradiciju koju je uveo njen predak, da monarh sa svojim podanicima proslavi rođendan tokom leta kada je lepo vreme uz vojnu paradu.


Tokom svog života, kraljica Elizabeta je uvek volela konje i dobila je svog prvog konja (šetlandskog ponija) kada je imala samo 4 godine. Takođe je poznata po tome što je uvek bila na konjskim trkama, oduševljeno navijajući za svoje konje. Međutim, ona navodno nije jahala od početka septembra. „Bila je u priličnoj nelagodi“, rekao je izvor za The Sun u oktobru. "Obožava jahanje, i to je deo njenog rituala veći deo njenog života. Izuzetno je razočarana što nije jahala od početka septembra."


Njena ljubav prema jahanju preneta je i na sledeće generacije članova kraljevske porodice. Kraljičina ćerka, princeza Ana, postala je prva britanska kraljevska osoba koja se takmičila na Olimpijskim igrama kada je jahala u konjičkom trodnevnom takmičenju na Igrama u Montrealu 1976. godine. Njenim stopama, Anina ćerka, Zara Tindal, učestvovala je na Olimpijskim igrama 2012. i osvojila srebrnu medalju kao član reprezentacije Velike Britanije.

Zanimljivosti

* Britanska kraljica primi do 300 pisama dnevno. Osoblje na njih odgovara, ali ona bira koje će pročitati.

* Prema rečima njene rođake kraljica Elizabeta II voli da popije čašu džina pre ručka. U toku jela pije vino i martini, a uveče obavezno šampanjac.

* Elizabeta II se svako jutro budi uz zvuk gajdi. Muzičar svira ispod njenog prozora svako jutro neposredno pre devet sati.

* Kraljica ima svoju privatnu pesnikinju Kerol En Dafi. Kerol je pisala pesme i poeme za posebne događaje koji se tiču članova kraljevske porodice.

* Kraljica i Princ Filip su dalji rođaci. 

* Povodom 96. rođendana i 70 godina vladavine Kraljica je dobila svoju verziju Barbike. 

Screenshot / Youtube / Artie Ardee, Profimedia Kraljica Elizabeta već 70 godina je na britanskom tronu

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna