Lik Lenke pojavio se u trećoj sezoni popularne serije "Igra sudbine", a između mlade sekretarice u "Kan holdingu" i Strahinje (kog tumači Ammar Mešić), javljaju se simpatije.

Nina Mrđa, koja je najpre završila glumu na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, kaže da za sada uspešno balansira između snimanja serije i školovanja, budući da je trenutno na studijama filozofije.

 "Deli me mesec i po dana od apsolventskog statusa, što me rastužuje, jer su to moji poslednji studentski dani. S druge strane, vrlo sam srećna što završavam jednu fazu u svom životu i nastavljam da se bavim glumom", rekla je Nina za "Novosti" i dodala:

"Tokom studija filozofije susretala sam se sa vrlo obimnom literaturom. To mi je pomoglo da sada, kada pročitam neki scenario, brzo i lako uhvatim ono što je najbitnije. A zatim primenim ono što sam učila na studijama glume i tu srž razvijam kroz raznorazne tehnike".

Prvi susret sa glumom Nina je imala još kao tinejdžerka u školi glume studija "Centar", gde je igrala u predstavama koje je režirao Nenad Radović.

"Tu sam se zaljubila u glumu, a neposredno posle toga došla je serija "Ravna gora", u kojoj sam i pred kamerom isprobala sve što sam do tada učila. Divno mi je bilo što sam sa rediteljem Radošem Bajićem uspela da uđem u svet glume. Objasnio mi je kako se pred kamerom ponaša i meni se to dopalo. Shvatila sam da je to potpuno drugi svet u odnosu na pozorište, ali da ne znam koji mi se od njih više sviđa", iskrena je Nina.

Mlada glumica imala je čast i da u američkom filmu "Novembarski čovek" zaigra rame uz rame sa Pirsom Brosnanom.

Nina je veoma aktivna i kada je reč o sportu. Pored toga što ima crni pojas u tekvondou i redovno posećuje teretanu, glumica je otkrila da se bavi i akrobatikom na svili, koja je zakačena na dršku na plafonu.

"To je kombinacija gimnastike, joge i snage, ali izgleda vrlo lepo i ženstveno. Ipak, potrebna je velika količina snage, tako da mi je to zanimljivo i kao trening i kao veština. Volela bih da u nekom akcionom filmu dobijem dinamičniju ulogu u kojoj bih mogla da pokažem svoje veštine u borilačkim sportovima", rekla je ona za pomenuti medij. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna