Mlada glumica Ivana Dudić je od malih nogu na sceni. Odrastala je uz oca mađioničara, pa se od detinjstva interesovala za tu oblast. Sa samo sedam godina je počela intenzivno da se bavi magijom, a sa devet je postala vicešampionka Balkana u toj oblasti. U želji da ceo život provede na sceni Ivana je odlučila da upiše Fakultet dramskih umetnosti i zauvek ostane tu. 

Svoju prvu ulogu imala je u seriji "Urgentni centar", a nakon toga su brojna ostvarenja počela da se nižu u njenoj karijeri. Dosta zapažena je bila u seriji "Istine i laži", gde je glumila negativku Unu.

Nedavno je otkrila i da će vratiti na male ekrane i da će se nastaviti snimanje serije "Igra sudbine", kao i da je veoma ponosna na produkciju sa kojom radi, jer imaju sjajne odnose. U pomenutoj seriji igra Noru Zalad, a kako je istakla Una po kojoj je publika pamti i Nora imaju velike sličnosti.

U skoro svakoj ulozi je glumila veliku zavodnicu, a ona je na to odgovorila: 

"Za svaku svoju ulogu sam išla na kasting. Da su me zvali da idem na kasting za neku ulogu dobrice, išla bih, pripremila bih se, možda bih dobila da igram baš takvu devojku. Nora je u suštini dobra, ona se pojavljuje kao jedan miran i normalan lik, sa jasnim stavovima. Za sada je dobrica", rekla je Ivana za "Informer" i dodala da je lepota koju poseduje mač sa dve oštrice i da možda baš to utiče na to što joj stalno pripadaju uloge zavodnica.

Istakla je da je za nju gluma Zemlja čuda, da se oseća kao Alisa i da voli da pobegne u taj svet. 

"To je za mene beg od stvarnosti. Uvek kažem da je talenat koji posedujem nešto najlepše za mene.Da mi se pruži prilika da sve ponovo uradim, verujte mi, uradila bih. Mogu sebe da zamislim u bilo kojoj profesiji, da budem bilo šta. Pre glume sam se pripremala za enterijer. Mogu da budem šta god poželim, jer imam takav karakter, ali jedino što me ispunjava je gluma. U glumi je svaki sat drugačiji, svaki tren si neko drugi. Slobodan si", rekla je glumica.

Smatra da joj je gluma jedna od velikih ljubavi i ostvarenja, ali je isto tako istakla i koliko se zbog nje žrtvovala.

"Da, žrtvovala sam svoj privatni, porodični i društveni život. Sve sam to ostavila po strani kako bih prethodnih nekoliko godina mogla da se gradim, da prelazim sve te stepenice koje su me dovele gde sam sada. Mislim da sam na vreme došla tu gde sam trenutno. Srećna sam, jer za svaku odluku koju sam donela nikad nisam žalila", zaključila je Ivana Dudić za "Informer"

Izvor: Lepa&Srećna