Dejana Bačko je odlučila da se na Instagramu nazove "devojka sa krilima". Ona veruje da sve može da uradi sama, premda je rođena bez ruku, tojest sa nedovoljno razvijenim gornjim ekstremitetima.

Danas je dvostruka šampionka u paratekvondou i diplomirana slikarka. Dugo joj nisu verovali da se uspeva da nogama naslika svoje fantastične kreacije, pa je odlučila da snimi kako one nastaju.

"Nije lako da se izboriš sa tim, ali kad odrasteš i kad shvatiš da jednostavno takav si rođen i moraš da prihvatiš sebe - ja sam prihvatila sebe. Kad prihvatiš sebe, onda prihvatiš sve", ispričala je Dejana gostujući u emisiji RTS Ordinacija.

Ona je, kako kaže, naučila da sve radi nogama i tvrdi da je za nju samo nebo granica. Tako je dala sebi nadimak "devojka s krilima". Od malena je imala podršku majke, zahvaljujući kojoj je završila redovno školovanje.

"Boje i četkice su moj život", ispričala je Dejana. "Bog mi je oduzeo ruke ali mi je dao veliki talenat za slikarstvo i kao mala počela sam da se bavim slikarstvom, krenula da crtam i to me je nekako ispunjavalo u životu i to me je valjda vodilo kroz život, uz volju i borbu da se dokazujem drugima da mogu". Kako je jednom rekla za "Lepu&Srećnu", nije hendikepiran onaj ko nema ruke ili noge, nego onaj ko neće da upotrebi svoj mozak.

Dejana je završila Akademiju i postala diplomirana slikarka, a o tome koliko je teško bilo naučiti slikanje nogama rekla je: "Bog mi je dao veliki talenat i na tome sam mu zahvalna iskreno jer ne znam šta bih drugo radila." Uverite se i sami u njenu veštinu i strpljenje.

Dejana Bačko slika nogama instagram/devojka_sa_krilima/printscreen

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna