Odluka australijske vlade da deportuje Novaka Đokovića uoči teniskog turnira na kojem je imao priliku da osvoji jubilarnu titulu izaziva reakcije širom sveta.

Kako je jutros objavljena i presuda kojom sud podržava stav ministra da je Novak "pretnja za javno zdravlje i javni interes", u javnosti se postavlja pitanje da li je sistem dobio bitku ili zauvek izgubio kredibilitet. Neki sportisti i dalje ćute, a među najviše "prozivanim" je Ana Ivanović, nekadašnja Noletova koleginica i drugarica. Poznavaoci pirlika kažu da se teniseri ustručavaju u strahu od nekih drugih pritisaka.

Međutim, Ivana Španović ne ćuti nikome. "Ovo je klasičan, demonstrativni primer nipodaštavanja slobodnog izbora i volje. Odgovornost svi preuzimamo za ono što radimo i u ime tih ciljeva kojih cenu znamo - zdravlja - najviše.

Prioritet svih treba a bude zdravlje, način na koji ga svako od nas štiti je stvar ličnog izbora!

Sramotno je kojim se sredstvima služi i pred kakvim ultimatumima se zahteva da se pokoriš sistemu", napisala je Ivana dodajući haštag #slobodaslobodnojvolji.  U nastavku pogledajte i druge izraze podrške Novaku.

Instagram / natasaninkovic, Instagram / ivanaspanovic Posle odluke o deportaciji Novaka Đokovića iz Australije.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna