Svaki početak je težak. Nikom nije lako da prvi put drži predavanje ili gostuje na televiziji. Ana Štajdohar se prisetila prvog intervjua koji je davala, dok je bila deo, tada popularne grupe, "Tap 011". 

"Sećam se jednog od prvih intervjua za neku televiziju, kada sam postala članica grupe ‘TAP 011‘. Stajali smo u vrsti, jedan do drugog, a voditeljka je išla redom, postavljajući svakom ponaosob nekoliko pitanja. Kako se približavala meni, moje srce je sve jače kucalo. I konačno dolazi taj momenat, tu je, ispred mene, vreme ne može da se pauzira da malo iskuliram i saberem se, a ni bežanje nije bila opcija", započela je svoju ispovest Ana i priznala da od treme nije mogla ni reč da progovori.

"Stojim i pravim se da je sve u redu, gledam u nju, ona postavlja pitanje. Prebirem po mozgu i pokušavam da pronađem značenje onoga što izgovara, ali uspevam da procesuiram samo: ‘Fdhennehbxms sheudkke ahafs ajdgdjkdk wjahajanvdk?‘ Srce mi kuca toliko da jedva uspevam da dišem, vreme je da odgovorim. Panično dozivam mozak u pomoć, on se pravi mrtav. Novinarka nastavi: ‘Dhrkfbd fjdgsisksmshek sks lfjshsmsns hdhdi glvjsi?‘ Ni ovaj put je ne razumem, umirem u sebi. Videvši da od mene vajde nema, prelazi na sledećeg. I taj snimak se emitovao na televiziji.Naravno da ga nisam gledala, želela sam da me nema. Sreća moja da tada nije bilo mreža, jer bih zasigurno bila tema br. 1 za ismevanje.", rekla je Ana koja danas drugačije gleda na tu situaciju.

"Prošlo je mnogo godina od tad. Sada mi je smešno, a tada je bio smak mog sveta. Mislila sam da je u pitanju nepopravljiva greška i da sam uništila put kojim sam tek krenula. Glupača, ne zna ni da bekne! Znate li da strah od javnog nastupa imamo skoro svi i da je među prvim po intenzitetu? Javni nastup je svako naše izlaganje proceni više od dvoje ljudi, ne zamišljajte samo pozornice, televiziju, kamere. I taj strah ume da bude užasan… I svi ti ljudi se boje da se ne obrukaju, ne ispadnu smesni, glupi, ružni, nedovoljno dobri, da ne razočaraju, a imaju istu želju - da ostave najbolji utisak. Posebno bih istakla mlade ljude, one koji su na početku ostvarivanja svojih snova", zaključila je pevačica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna