Dirljive slike iz Beogradskog dramskog pozorišta ostaće dugo u sećanju onih koji su sinoć prisustvovali predstavi "Let iznad kukavičjeg gnezda" koja je prvi put odigrana bez Marka Živića, glumca koji nas je prerano napustio.

Bilo je ovo vrlo emotivno, 210. izvođenje ove predstave, a uz glumački ansambl koji predvode Dragan Bjelogrlić i Milutin Mima Karadžić, lik Martinija sad je preuzeo Mladen Sovilj. 

"Želimo da probamo da ova predstava i dalje živi, naravno pre svega u Markovo ime, zato što je on jedan od retkih kolega koji je nas, mlađu generaciju umeo da uhvati pod ruku i da nam kaže "Hej, mačak, ono ti je bilo dobro na sceni". Marko je držao neki živi duh ovog teatra, i inače na celoj glumačkoj sceni", rekao je Sovilj prošle nedelje na konferenciji za medije. "Imao je otvorenu komunikaciju sa svima i neretko sa nama mlađima se družio, bio nam je veliki vetar u leđa."

Želja celog ansambla da zaigra za pokojnog Marka nosla ih je čitave večeri, a publika ih je nagradila aplauzom i ovacijama. "Bilo je potresno. Igrali su svi za Živića. I glumci su na kraju pljeskali i gledali prema nebu. Bjela je tada i zaplakao", prenosi Kurir utiske jednog gledaoca.

dragan bjelogrlic place na predstavi
Kurir / Dragana Udovičić 

Posebno je bilo potresno to što je predstava odigrana na dan kad bi Marko Živić slavio svoj 50. rođendan. Prerano preminuli glumac sahranjen je u kostimu Martinija, kojeg je maestralno odglumio 209 puta.

dragan bjelogrlic mladen sovilj
Kurir / Dragana Udovičić 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna