Poznati glumac Marko Živić je prošao kroz veoma tešku životnu situaciju. Pre 12 godina je imao zloćudni tumor, a i dan danas ima traume zbog te kobne situacije. 

Marku je 2008. godine dijagnostifikovana teška bolest, a tada je imao samo 36. godina. 

"Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu", rekao je glumac za "Informer".

Marko Živić je svoju bol ispričao, ali i otkrio kako se osećao samu noć pred operaciju.

"Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, Bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim."

Glumac je operisan 19. decembra, a već 20. januara naredne godine se vratio na scenu. Lekari, prijatelji i roditelji su ga molili da odmara i da se oporavlja, ali on nije želeo da ih sluša. Kolega Dragan Bjelogrlić ga je preklinjao da ne igra u predstavi, a Marko mu je odgovorio: "Bjelo, shvati, moram da igram". Kaže da kada pogleda sobu u kojoj je ležao, seti se da se zapravo tu susretao sa smrću.

Istakao je da u borbi sa teškom bolešću, ljudi, imaju dve opcije - ili "hrabro uđeš u sve to" ili "odmah odustaneš".

Izvor: Lepa&Srećna