Marko Živić je svima donosio humor, smeh i radost, a tako ga pamte ne samo prijatelji i kolege već i svi oni koje je sreo u bolnicama gde je odlazio da pomogne drugim pacijentima.

Glumac koji je juče izgubio bitku sa korona virusom imao je pre nekoliko godina težak zdravstveni problem. Tada mu je prof. dr Predrag Peško uspešno operisao karcinom jednjaka i želuca. Često su ga u tu bolnicu zvali i da ohrabri bolesnike koji su se borili sa sličnim tegobama.

"Kad čovek doživi tako nešto, tada sazna da nema mnogo opcija. Ima opciju da bude pozitivan ili opciju da se preda", ispričao je Marko u emisiji "Tragači vremena". "I do tada sam imao uspona i padova u životu, ali kako moji ukućani najbolje znaju, moj moto je - kad padneš, hajde sad ustani!

Zato su me i u bolnicu više puta zvali da podignem moral pacijentima, jer su oni svi znali da sam uspešno prebrodio bolest. Međutim, nije kod svih ista situacija niti su kod svih slični problemi. Abdomen je takva sredina da su moguće brojne kombinacije tegoba. 

Iz tih razloga sam uvek, pre ulaska kod pacijenta, pitao lekare kakva je situacija i najteže mi je bilo kad su mi za devojku od samo dvadesetak godina rekli da njoj ne mogu da pomognu. Pomislio sam - uvek dajem sve od sebe, ali sada ću dati pet puta više. 

Tako je i bilo, pozdravili smo se, čak smo se i slikali zajedno, a ja sam znao da se pozdravljam sa smrću", ispričao je Marko sa suzama u očima.

Izvor: Lepa&Srećna