Marko Živić preminuo je od posledica korona virusa u 50. godini 14. oktobra prošle godine. Njegov odlazak potresao je sve koji su ga poznavali jer je važio za čoveka koji svojim energijom ispuni svaku prostoriju i dotakne svakoga. Tri meseca nakon njegove smrti Nevena Živić (54), rođena Markova sestra, smogla je snage da govori o svom velikom gubitku.

"Ima crnih dana, ima i crnjih dana. Kada su crni, osamim se, sakrijem se od ljudi bez želje da sklonim tugu ili pobegnem od nje. A kada su crnji dani, okupljamo se moja ćerka Danica, Markova devojka Maja i sestra od tetke i ujaka i pokušavamo da se motivaciono podignemo. Plačemo i smejemo se. Sva sreća pa nam crnji dani ne dolaze svima u isto vreme, što nam omogućava da se međusobno hrabrimo. Živim u stanju da je sve ovo privremeno, da će se Marko odjednom pojaviti i da će sve biti kao pre. Taj utisak privremenosti me drži na površini. Ponekad mi se učini da čujem njegovo ‘Cako‘. Tako me je zvao otkako smo bili deca", rekla je Markova sestra i otkrila da je on u Kruševcu pronašao mir koji u Beogradu nije mogao da ima.

"Ponovo se povezao sa starim prijateljima, blisko sarađivao sa upravnikom Kruševačkog pozorišta Branislavom Nedićem, družio se sa familijom koja nam je preostala. Tamo se osećao slobodno. U Kruševcu je pronalazio mir koji u ovom ludom Beogradu nije mogao da ima. Želeo je da se oduži na neki način sredini iz koje je potekao. Prošle godine za Badnje veče otišli smo ispred Crkve Lazarice na loženje badnjaka. Bili smo srećni. Sneg je padao. ‘Moram da pozovem Maju da joj kažem kako lepo pada sneg‘, rekao mi je i okrenuo svoju emotivnu partnerku", ispričala je Nevena za "Gloriju" i istakla da je njen brat mnogo puta glumio kada je bio bolestan.

"Bio je odgovoran čovek, jednako prema ljudima i prema poslu kome se davao do kraja. mada je imao temperaturu i osećao se loše, nije hteo da se zbog njegovog izostanka otkaže "let iznad kukavičjeg gnezda" kultna predstava Beogradskog dramskog pozorišta (BDP). Bio je 25. septembar. Sala je bila rasprodata kao za svako izvođenje "leta iznad kukavičjeg gnezda". Poslao je poruku ‘Ne otkazuje se‘ Bjeli (Dragan Bjelogrlić , prim.aut.) i jugu (Jug Radivojević, upravnik BDP-a, prim.aut). Martini je njegova uloga života. Bio je veoma odgovoran prema publici i kolegama, mnogo puta je igrao bolestan, neraspoložen, pod temperaturom. Predstava, ipak, nije odigrana jer su kolege kada su videle kako loše izgleda pozvale Hitnu pomoć. završio je u KBC ‘Dragiša Mišović‘. prvo prijamno odeljenje, ubrzo poluintenzivna, a nedugo zatim i intenzivna nega. Bila sam ubeđena da će se izvući, čak i kada su ga priključili na respirator. Verovala sam da će, kao mnogo puta do sada, pronaći put da nam se vrati. Mislila sam da on jednostavno ne zna da umre. Slala sam mu poruke, ali odgovor anije bilo. A onda šok neverica, jauk, praznina. Imam ogromnu potrebu da se ovim putem zahvalim osoblju KBC Dragiša Mišovićkoje se lavovski borilo za njega i sve ostale pacijente", ispričala je Nevena.

ATA / Antonio Ahel Marko Živić preminuo je od posledica korona virusa

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna