Iako kažu da je svakog čuda za tri dana dosta, to u slučaju Konstrakte ne važi. Njena izvedba pesme 'In corpore sano' na izboru za pesmu za Evrovizije, izazvala je toliko pažnje da je i sama pevačica iznenađena. Stihovi "umetnica mora biti zdrava“ i "koja li je tajna zdrave kose Megan Markl" odmah su ušli u uši, a kompozicija je postala hit u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj.

Svi se danas pitaju ko je Konstrakta i budu iznenađeni kada čuju da ona decenijama stvara muziku. Godinama je bila deo benda "Zemlja gruva", u kom je nastupala sa koleginicom i prijateljicom Anom Radonjić, poznatijom kao Zoe Kida. Njoj, kako kaže, smeta što šira publika tek sada, posle toliko godina, upoznaje lik i delo Konstrakte.

"Konstrakta je predivna, posvećena mama, kojoj je porodica na prvom mestu. Znam da je obožavaju komšije i da u svojoj zgradi ima komunu i strava ekipu, inače je i predsednik kućnog saveta. Konstra je vredna, skromna i strpljivo radi na zadacima. Uvek je imala specifičnu vizuru, ukus, osećaj za stvari i vizionar je kada su u pitanju trendovi. Smešno mi je, a negde me i nervira što tek posle 20 godina široka publika upoznaje njen lik i delo. Gde ste, ljudi, bili do sada?!", rekla je za "Republiku" Zoe koja je mislila da će pobedu odneti Sara Jo.

"Iskreno, nisam verovala da iko može da pobedi, osim Sare Jo! Nekako, sve vreme sam doživljavala izbor za Pesmu Evrovizije kao sjajan način da široj publici predstavimo svoj rad, ali nije mi palo na pamet da ovaj scenario može da se desi! Konstraktina pobeda je dokaz da su ljudi počeli da cene originalnost i različitost. Tek nakon polufinala, kad sam videla scenski nastup, pomislila sam: "Ovo bi, ladno, moglo da pobedi!" Univerzum je umešao prste i ovo je Konstrinih pet minuta! Bravo Konstrice, iskidala si! Sad verujem da Konstra može da se vrati kao pobednik i s Evrosonga", zaključila je Zoe Kida.

Instagram / konstrakta, ATA / Antonio Ahel Pobednica takmičenja Pesma za Evroviziju

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna